Η Κ.Ο. Διρφύων Μεσσαπίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση στη Στενή την Κυριακή 12/5 με θέμα την “Πράσινη Ανάπτυξη”

Η Κομματική Οργάνωση Διρφύων – Μεσσαπίων του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση συζήτηση στη Στενή με θέμα: ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ – Για τους ενεργειακούς ομίλους: αμύθητα κέρδη (!) – Για το λαό: ενεργειακή φτώχεια & υποβάθμιση του περιβάλλοντος… – Καμιά ανεμογεννήτρια στη Δίρφυ!, την Κυριακή 12 Μάη, στις 11:30 πμ, στο “Tsayius pub”, στην κεντρική πλατεία της Στενής.

Θα μιλήσουν οι:

Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας
Τάσος Μπαλτάς, Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Χαλκίδας
Στέφανος Μουτουσίδης, Περιφερειακός Σύμβουλος Στερεάς και Εύβοιας της “Λαϊκής Συσπείρωσης”

Στα πλαίσια της εκδήλωσης η Κ.Ο. Διρφύων – Μεσσαπίων του ΚΚΕ, απευθύνει κάλεσμα στον λαό της περιοχής να ενταθεί ο αγώνας των κατοίκων, των συλλόγων και φορέων της περιοχής μας ενάντια στην πολιτική της «Πράσινης Μετάβασης» και των συνεπειών της στο λαό και το περιβάλλον, για να μη μπει καμιά ανεμογεννήτρια στη Δίρφυ, για να σταματήσει η επέλαση των φωτοβολταϊκών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο: Δεν μπορούν να συνυπάρξουν φθηνό και επαρκές ρεύμα για τη λαϊκή κατανάλωση και προστασία του Περιβάλλοντος από τη μια, και κέρδη για τους ενεργειακούς κολοσσούς από την άλλη. Για να κερδίσει ο λαός πρέπει να χάσει το κεφάλαιο! Για αυτό η ΕΕ και τα κόμματα που με την πολιτική τους υπηρετούν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων αντικειμενικά βρίσκονται απέναντι από τις λαϊκές ανάγκες.

Το ΚΚΕ διαθέτει σταθερά τις δυνάμεις του μέσα από το κίνημα, τους συλλόγους και φορείς. Για να αποτραπεί η εγκατάσταση αιολικών στην παρθένα περιοχή της Δίρφυς. Ταυτόχρονα, με παρεμβάσεις των εκπροσώπων του στη Βουλή, στην Ευρωβουλή, στην Περιφέρεια και στο Δήμο αναδεικνύει τις πολιτικές ευθύνες για την αντιλαϊκή πολιτική στον τομέα της ενέργειας.

Το ΚΚΕ προβάλει τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών για φθηνό και επαρκές ηλεκτρικό ρεύμα, σεβασμό στο περιβάλλον και τους κατοίκους. Δηλαδή την ανάγκη να απαλλαγεί ο λαός και η χώρα από το κριτήριο του κέρδους, και να διεκδικήσει την κοινωνική – κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής και την εργατική – λαϊκή εξουσία.