Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση των γηπέδων Πούρνου και Καθενών

Ολοκληρώθηκε το έργο με τίτλο: «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΥΡΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕΝΩΝ» αρχικού προϋπολογισμού ύψους 310.000 ευρώ, μέσα από τη σύμπραξη και συνεργασία Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Συγκεκριμένα, κατόπιν σύναψης της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κάλυψε τμήμα της χρηματοδότησης ύψους 210.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας παράλληλα και την δημοπράτηση και υλοποίηση του έργου, ενώ ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων συνείσφερε οικονομικά στο ύψος των 100.000 ευρώ επιπροσθέτως σε άλλες σημαντικές παρεμβάσεις απαραίτητες για τη λειτουργικότητα των δύο γηπέδων.

Με το έργο αυτό, που στόχο είχε να αναβαθμίσει ριζικά τα γήπεδα Καθενών και Πούρνου, εκτελέστηκαν εργασίες προμήθειας και εγκατάστασης: ποταμίσιας άμμου διάστρωσης, φυσικού προκαλλιεργημένου χλοοτάπητα και υλικών άρδευσης των γηπέδων, καθώς επίσης η προμήθεια δύο χλοοκοπτικών μηχανημάτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης δήλωσε σχετικά: «Μόλις λίγους μήνες μετά την έναρξη ενός ακόμη έργου πνοής στον αθλητικό τομέα, το οποίο σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε αυτή τη φορά μέσα από τη σύμπραξη και συνεργασία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, επιστρέφουμε για να παραδώσουμε άρτια και λειτουργικά τα δύο αναβαθμισμένα ποδοσφαιρικά γήπεδα Καθενών και Πούρνου. Βάζουμε με τον τρόπο αυτό ένα ακόμα μικρό λιθαράκι, στην προσπάθεια μας να κρατήσουμε τα νέα παιδιά κοντά στον αθλητισμό και τα χωριά μας ζωντανά!»

Ο Δήμαρχος Διρφύων – Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς πρόσθεσε: «Ένα έργο πνοής ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στην ώρα του σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δουλεύουμε συστηματικά για να δώσουμε στα παιδιά μας τις αθλητικές εγκαταστάσεις που τους αξίζουν! Το γήπεδο Καθενών θα δώσει επιπλέον ώθηση στην τοπική ομάδα, ενώ το γήπεδο Πούρνου θα συμβάλλει στην προσπάθεια της Ένωσης Μεσσοποταμίας η οποία εκπροσωπεί τις κοινότητες Μίστρου, Πούρνου και Θεολόγου!»