Οι πρώτες δηλώσεις Φιλιππίδη μετά την αναβολή της δίκης: Θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση

Τη σιωπή του «έσπασε» ο Πέτρος Φιλιππίδης λίγο μετά από την αναβολή της δίκης του στο Εφετείο για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του.

«Εγώ ήρθα να σας πω μία καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα. Ευχαριστώ πάρα πολύ» αρκέστηκε να πει στους δημοσιογράφους ο ηθοποιός.

Η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη ορίστηκε για τις 11 Νοεμβρίου 2024.

Το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης, κάνοντας δεκτό σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κίκης Πακιρτζίδου. Να γίνει δεκτό το αίτημα των δύο συνηγόρων του ηθοποιού για αναβολή είχε ζητήσει νωρίτερα και η εισαγγελέας της έδρας, επισημαίνοντας πως το κώλυμα που προέβαλαν οι δύο συνήγοροι (παράστασή τους σε άλλες δίκες στην επαρχία) είναι αιτιολογημένο.

Αντίθετα, ο συνήγορος προς υποστήριξη της κατηγορίας, Χάρης Σαλούστρος, ζήτησε από το δικαστήριο να εξετάσει αίτημα διακοπής της δίκης και όχι αναβολής. «Θέλουμε να τελειώνουμε με τη δίκη, κάθε φορά αναβιώνουν τραύματα» σημείωσε ο συνήγορος για λογαριασμό της εντολέα του και παθούσας. Εν τέλει η δίκη αναβλήθηκε, και η απόφαση για αναβολή ελήφθη κατά πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε κριθεί αθώος λόγω αμφιβολιών από την πρώτη και βαρύτερη κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε, αλλά είχε κριθεί ένοχος για τις δυο απόπειρες βιασμού για τις οποίες τώρα θα δικαστεί ξανά.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου είχε εκδοθεί τον Φεβρουάριο του 2023 και με αυτή είχε επιβληθεί κάθειρξη 8 ετών στον ηθοποίο για τις δυο πράξεις για τις οποίες κρίθηκε ένοχος. Το πρωτόδικο δικαστήριο είχε μάλιστα απορρίψει αίτημα του ηθοποιού για αναγνώριση δυο ελαφρυντικών αλλά του είχε χορηγήσει αναστολή στην έκτιση της ποινής του μέχρι την έφεση.