Φάνης Σπανός για την λειτουργία ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Λαμίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός έκανε την ακόλουθη δήλωση για την ίδρυση και λειτουργί ογκολογικού τμήματος στο Νοσοκομείο Λαμίας:

Έχουμε από την πρώτη στιγμή καλωσορίσει και περιμένουμε τα τελευταία στάδια για την ίδρυση και λειτουργία ογκολογικού τμήματος στο γενικό νοσοκομείο Λαμίας που, ως γνωστόν, ήδη εδώ και 6 μήνες κατασκευάζεται!
Η δομή αυτή θα βοηθήσει πολλές χιλιάδες ανθρώπων να προλάβουν, ή να αντιμετωπίσουν στην εξέλιξή της, την επάρατη νόσο και ως εκ τούτου έρχεται να συμβάλλει δραστικά σε μια τεράστιας σημασίας κοινωνική ανάγκη.
Με αφορμή όμως τη δημόσια συζήτηση που (μετά από χρόνια ύπαρξης αυτού του σχεδιασμού!) άνοιξε ανεξήγητα μόλις προ ολίγων ημερών, καλώ τον συνάδελφο και γείτονα, περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα και άλλους επίσης σεβαστούς αυτοδιοικητικούς της περιοχής, να αποφεύγουν τις αρνητικές αναφορές για πράγματα που ΔΕΝ τους αφορούν, όπως το ογκολογικό της Λαμίας.
Λογικές «να πεθάνει η κατσίκα του γείτονα» δεν έχουν θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση και σίγουρα δεν μπορεί να έχουν ακροατήριο στην ελληνική κοινωνία.
Καθένας μπορεί και οφείλει να ασχοληθεί με τις διεκδικήσεις για τον τόπο του και μόνο, χωρίς συγκρίσεις και χωρίς ετεροπροσδιορισμό. Τα υπόλοιπα απλώς περισσεύουν.