Γκάφα Κασσελάκη: Μπορεί να καταθέσει αρχική δήλωση πόθεν έσχες – Μαρινάκης: Δύο ψέματα σε 24 ώρες

Μετωπική επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπολύει η κυβέρνηση μετά την «γκάφα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάρτηση του πόθεν έσχες του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, σε βίντεο που ανάρτησε στο Instagram για να επικρίνει τον πρωθυπουργό για το «παράνομα αρχειοθετημένο» (όπως το χαρακτήρισε) πόθεν έσχες του, παρέθεσε και το απόσπασμα από την πλατφόρμα της ΑΑΔΕ.

Στο απόσπασμα αυτό ενημερώνονται οι υπόχρεοι ότι «η υποβολή των ετήσιων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης έτους 2023 (χρήση 2022) θα γίνει στη νέα εφαρμογή ΠΟΘΕΝ που θα ενσωματώνει τις προβλέψεις του ν.5026/2023».

Ωστόσο, οι συνεργάτες του κ. Κασσελάκη φαίνεται ότι δεν παρατήρησαν στην ίδια παράγραφο αυτό που έγραφε ακριβώς από κάτω: Ότι η πλατφόρμα είναι ανοιχτή για τις αρχικές δηλώσεις πόθεν έσχες, αυτή δηλαδή για την οποία υποχρεούται να καταθέσει από τη στιγμή εξελέγη πρόεδρος κόμματος.

Στην ίδια σελίδα και στην ίδια παράγραφο, ακριβώς από κάτω δηλαδή από το σημείο που κόβεται το καρέ στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη, η ΑΑΔΕ ενημερώνει:

«Όλες οι αρχικές δηλώσεις του έτους 2023 που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι την έναρξη λειτουργίας της νέας προσαρμοσμένης στο ν.5026/2023 ηλεκτρονικής εφαρμογής, θα θεωρούνται ισχυρές έστω κι αν υποβάλλονται με την ηλεκτρονική εφαρμογή του προηγούμενου νόμου ν.3213/2023…»