Μπάρμαν αποκαλύπτουν τα 10 ποτά που δεν πρέπει να παραγγέλνετε σε ένα γεμάτο μπαρ

Το καλοκαίρι πλησιάζει και πολλοί είναι αυτοί που ονειρεύονται κοκτέιλ ή ένα δροσερό ποτό σε κάποιο μπαρ στις διακοπές τους… Μια pina colada ή ένα bloody Mary.

Μήπως όμως πρέπει να ξανασκεφτείτε το ποτό που θα παραγγείλετε και μάλιστα σε ένα γεμάτο μπαρ;

Έμπειροι μπάρμαν και mixologists από τις ΗΠΑ αποκάλυψαν τα 10 ποτά και κοκτέιλ που δεν θα πρέπει ποτέ να παραγγέλλετε όταν γίνεται πανικός σε ένα μπαρ.

Οι έμπειροι mixologists μίλησαν στο Business Insider για τα παρασκευάσματα που «φοβούνται» να τους ζητήσουν οι πελάτες, εξηγώντας και τους λόγους. Η «απαγορευμένη» αυτή λίστα περιλαμβάνει μερικά αρκετά δημοφιλή και αγαπημένα ποτά.

Μοχίτο ή White Russian; Καλύτερα, όχι
Πρώτα απ’ όλα, ο Τζέιμι Ρόμπινσον, πρώην μπάρμαν και νυν βοηθός διευθυντή τροφίμων και ποτών σε ένα θέρετρο, προέτρεψε τους θαμώνες να αποφύγουν το παγωμένο τσάι Long Island. Εξηγώντας τους λόγους, είπε: «Μεγάλο όχι, ειδικά σε ένα πολυσύχναστο μπαρ, καθώς περιλαμβάνει πάρα πολλά συστατικά που δημιουργούν ένα αμφισβητήσιμο μείγμα».

Επόμενο στη λίστα με τα ποτά που πρέπει να αποφεύγονται ήταν το μοχίτο, το οποίο ο ειδικός περιέγραψε ως «έργο αγάπης, το λιγότερο που μπορώ να πω». Όπως είπε, «για να φτιάξεις ένα σωστό μοχίτο πρέπει να ανακατέψεις μόνος σου λάιμ και δυόσμο».

Το White Russian εμφανίζεται, επίσης, στη λίστα του Τζέιμι με τα ποτά που πρέπει να αποφεύγονται σε μια πολυσύχναστη βραδιά, λόγω της βαριάς κρέμας που απαιτείται.

«Γλιτώστε το χρόνο του μπάρμαν σας από το να πρέπει να πάει να ελέγξει αν έχει λίγη κρέμα και γλιτώστε το στομάχι σας από την ανάμειξη γαλακτοκομικών με οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχετε την τάση να πιείτε εκείνο το βράδυ» αποκάλυψε.

Ποια άλλα κοκτέιλ συμπληρώνουν τη λίστα
Την ίδια ώρα, ο μπάρμπαν Ζουλάι Ντουράν, ο οποίος εργάζεται στο «Taste Me Aruba», συμβούλευσε τους πελάτες να παραλείψουν τις πικάντικες μαργαρίτες.

«Πρόκειται για ένα εξειδικευμένο ποτό, που απαιτεί προσεκτική εκτέλεση, η οποία δεν είναι εφικτή για τους περισσότερους μπάρμαν σε μια πολυάσχολη νύχτα» είπε, παροτρύνοντας τους πελάτες να επιλέξουν ένα απλό ποτήρι κρασί.

Η διευθύντρια του μπαρ Αλίζ Μεζάσι, η οποία εργάζεται στο The Fed at The Langham στη Βοστώνη, ζήτησε από τους πελάτες να αποφύγουν να παραγγείλουν Bloody Mary σε νυχτερινή έξοδο, επιμένοντας πως είναι ένα ποτό για την ώρα του πρωινού.

Επίσης, οτιδήποτε περιέχει ασπράδια αυγών -όπως ένα gin fizz- δεν ενδείκνυται για παραγγελία σε περιόδους μεγάλης κίνησης, σύμφωνα με τον επικεφαλής μπάρμαν του The Rum House, Νικ Τζάκσον. Όπως είπε, είναι μια «πολύ απαιτητική εργασία» και απαιτεί αρκετά λεπτά προετοιμασίας.

Επιπλέον, ο Ζακ Πας, ειδικός σε θέματα ποτών στο Ten Rooms, δήλωσε ότι οι pina coladas είναι καλύτερο να προορίζονται για την παραλία. «Σας παρακαλώ, μην αναγκάσετε τον μπάρμαν να χρησιμοποιήσει το μπλέντερ στη μέση ενός τρελού σέρβις» δήλωσε.

Πολλοί άλλοι ειδικοί συμφωνούν πως ο ιρλανδικός καφές και τα μαρτίνι εσπρέσο θα πρέπει επίσης να αποφεύγονται, λέγοντας στους πιθανούς πελάτες πως, αν θέλουν καφεΐνη, καλύτερα να παραγγείλουν καφέ και όχι ποτό.

Μια άλλη ειδικός, η Σανσάιν Φος, ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της κάβας Happy Cork, ζήτησε από τους πελάτες να μην παραγγέλλουν πολυεπίπεδα σφηνάκια που απαιτούν πολλά οινοπνευματώδη ποτά. «Οι μπάρμαν βρίσκονται ήδη υπό πίεση για να ετοιμάσουν και να σερβίρουν γρήγορα τα ποτά, δεν προλαβαίνουν να φτιάξουν και τα δικά σας σφηνάκια».

Τέλος, ο mixologist Τζόσουα Λούκας, από το Kiki’s στην Καλιφόρνια, συνιστά στους επισκέπτες των μπαρ να μην παραγγέλλουν εξατομικευμένα ποτά. Όπως είπε, αστειευόμενος: «Να είστε συγκεκριμένοι, όχι ποιητές».