Στις 11:30 ανακοινώνεται ο ανασχηματισμός: Ξεκίνησαν τα τηλέφωνα από τον πρωθυπουργό – Αναβλήθηκε το υπουργικό

Στις 11:30 το μεσημέρι θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός, όπως ανακοίνωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, ενώ το σημερινό υπουργικό αναβλήθηκε.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες επανέρχεται στην κυβέρνηση ο Τάκης Θεοδωρικάκος αναλαμβάνοντας το υπουργείο Ανάπτυξης στη θέση του Κώστα Σκρέκα.
Η Νίκη Κεραμέως μετακινείται από το υπουργείο Εσωτερικών στο υπουργείο Εργασίας στη θέση της Δόμνας Μιχαηλίδου, ενώ υφυπουργός Εργασίας αναμένεται να τοποθετηθεί ο Κώστας Καραγκούνης.
Υπουργός Εσωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο Θοδωρής Λιβάνιος και υφυπουργοί ο Βασίλης Σπανάκης, ο οποίος μετακινείται από το υπ. Εργασίας, καθώς και ο Κώστας Γκιουλέκας. Παραμένει υφυπουργός Εσωτερικών η Βιβή Χαραλαμπογιάννη.
Ο Κώστας Τσιάρας θα αναλάβει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στη θέση του Λευτέρη Αυγενάκη.
Στην κυβέρνηση επιστρέφει και ο πρώην ΥΠΕΘΑ Νίκος Παναγιωτόπουλος αναλαμβάνοντας το υπουργείο Μετανάστευσης στη θέση του Δημήτρη Καιρίδη, οποίος όπως φαίνεται μένει εκτός κυβερνητικού σχήματος
Ο γενικός γραμματέας της Βουλής Γιώργος Μυλωνάκης, εντάσσεται στο κυβερνητικό επιτελείο και αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ.

Η ανακοίνωση της κυβέρνησης για τον ανασχηματισμό
«Στις 11.30 θα ανακοινωθεί ο ανασχηματισμός και η νέα σύνθεση της κυβέρνησης από τον Υφυπουργό παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης.

Το προγραμματισμένο για σήμερα Υπουργικό Συμβούλιο αναβάλλεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τηλεφωνήματα σε όσους μπαίνουν στην κυβέρνηση ή αλλάζουν πόστο έχουν ήδη ξεκινήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida οι αλλαγές είχαν κλείσει στη μεγάλη τους πλειοψηφία και απέμεναν για σήμερα το πρωί μόλις δύο, οι οποίες προφανώς και οριστικοποιήθηκαν και προχωρά άμεσα ο ανασχηματισμός.