Αγριεύει η κόντρα στο ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης απειλεί με διαγραφές – «Είσαι πολιτικά αδύναμος» απαντούν οι αμφισβητίες

Σε αχαρτογράφητα νερά μπαίνει πλέον το ΠΑΣΟΚ, καθώς το χάσμα Ανδρουλάκη-διαφωνούντων βαθαίνει δύο 24ωρα πριν από το Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξή του στo κεντρικό δελτίο της δημόσιας τηλεόρασης και στον Γ. Κουβαρά, εμφανίστηκε έτοιμος να κριθεί από τη βάση του κόμματος, χωρίς ωστόσο να δώσει σαφές χρονοδιάγραμμα των διαδικασιών, όπως ζητούν οι αμφισβητίες του.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξαπέλυσε σφοδρά πυρά εναντίον όσων τον επικρίνουν για το εκλογικό αποτέλεσμα, κάνοντας λόγο για προσχεδιασμένη αμφισβήτηση, αλλά και αφήνοντας υπονοούμενα:

«Αν σε κάποιους δεν αρέσει το υπόδειγμα ηγεσίας, ας το πουν ευθέως, μην το κλώθουν γύρω-γύρω. Εγώ δεν είμαι παράγοντας διαφθοράς ή παιχνιδιών με τα οικονομικά συμφέροντα της χώρας. Η επικοινωνία υποτάσσεται στην πολιτική, όχι η πολιτική στην επικοινωνία, αυτό είναι το μοντέλο που υπηρετώ. Αν δεν τους αρέσει, ας το πουν ευθέως».

Απειλές διαγραφών από Ανδρουλάκη
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προχώρησε όμως και ένα βήμα πιο πέρα, καθώς διεμήνυσε: «Δεν θα δεχθώ ούτε ρεσάλτα ούτε τυχοδιωκτισμούς. Όλα θα γίνουν με σεβασμό στις καταστατικές μας διαδικασίες. Έχουμε όργανα και καταστατικό, δεν είμαστε ζούγκλα. Δεν θα επιστρέψουμε στις εποχές της διχόνοιας και της απαξίωσης, δεν θα το επιτρέψω».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απείλησε ευθέως με διαγραφές, λέγοντας: «Μετά την Κεντρική Επιτροπή, όπου θα πάρουμε συλλογικές αποφάσεις, όποιος βγει με τοξικό λόγο και διχόνοια θα μείνει εκτός ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να απαντήσει προσωπικά και στη συνέντευξη του Χάρη Δούκα, χαρακτηρίζοντας θεμιτές τις φιλοδοξίες του. «Θέλω να του πω ότι το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συνεχιζόμενες ήττες. Ανεβαίνει σταθερά. Όποιος έχει φιλοδοξίες, ας δηλώσει παρών, αλλά, θεσμικά και πολιτικά, δεν θα έχουμε πασαρέλα».

Στην ουσία, ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει μεν στις καταστατικές διαδικασίες, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι επιμένει και στο χρονοδιάγραμμα, καθώς το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ έχει ποικίλες πρόνοιες.

Έχει ενδιαφέρον ότι ο κ. Ανδρουλάκης έδειξε να δίνει περισσότερη σημασία στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου, και όχι στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου της Τετάρτης. Και αυτό γιατί το Πολιτικό Συμβούλιο είναι εισηγητικό όργανο, ενώ η ΚΕ του ΠΑΣΟΚ θα κληθεί να λάβει και τις αποφάσεις.

Ως εκ τούτου, ο κ. Ανδρουλάκης θα ανοίξει τα χαρτιά του για τις προθέσεις του ως προς το χρονοδιάγραμμα με την εισήγηση που θα κάνει στην Κεντρική Επιτροπή.

Δείτε τη συνέντευξη του Νίκου Ανδρουλάκη στην ΕΡΤ και στον Γιώργο Κουβαρά: