Όχι, ο Νόαμ Τσόμσκι δεν πέθανε – Τα απίστευτα fake news για τον “θάνατο” του αμερικανού διανοούμενου

Όχι ο Νόαμ Τσόμσκι δεν είναι πέθανε. Ο καθηγητής στο Τμήμα Γλωσσολογίας και Φιλοσοφίας του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης (MIT) και ένας από τους πλέον επιδραστικούς διανοητές εδώ και δεκαετίες, μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αλλά σε αντίθεση με τα fake news που πλημμύρισαν μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μερίδα ΜΜΕ, είναι ζωντανός.

Για την ακρίβεια μάλιστα, χθες πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο στο Σαν Πάουλου της Βραζιλίας όπου νοσηλευόταν. Το Beneficência Portuguesa de São Paulo μάλιστα, μετά την πλημμυρίδα των fake news αναγκάστηκε να εκδόσει σχετική ανακοίνωση αναφέροντας πως «ο ασθενής Αβράν Νόαμ Τσόμσκι έλαβε εξιτήριο και θα συνεχίσει τη θεραπεία του κατ’ οίκον».

Η ανακοίνωση εκδόθηκε αφού κυκλοφόρησαν ανυπόστατες και ανεπιβεβαίωτες φήμες πως ο 95χρονος είναι νεκρός.

«Είναι ψέμα, πηγαίνει καλά», διαβεβαίωσε με τη σειρά της η σύζυγός του 95χρονου, Βαλέρια Τσόμσκι επκοινωνώντας μέσω email με το Γαλλικό Πρακτορείο μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Folha de São Paulo, ο Τσόμσκι νοσηλεύτηκε για μερικές ημέρες αφού υπέστη εγκεφαλικό το οποίο του προκάλεσε παράλυση στην δεξιά πλευρά του σώματος.

Το Τσόμσκι ζει στην Βραζιλία από το 2015 καθώς η σύζυγος κατάγεται από το Σαν Πάουλο.