Απόστολος Λύτρας: Η πρώτη νύχτα στον Κορυδαλλό – Σε VIP κελί με άλλους δύο – Οι πρώτες επισκέψεις που δέχθηκε

Την πρώτη του νύχτα στην VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού πέρασε ο Απόστολος Λύτρας.

Ο γνωστός ποινικολόγος κρίθηκε προφυλακιστέος, καθώς η σύζυγός του και κακοποιημένη Σοφία Πολυζωγοπούλου υπέβαλε τα ξημερώματα της Τετάρτης μήνυση, υποστηρίζοντας πως είχε παραβιάσει τους όρους που του είχαν τεθεί μετά τον ξυλοδαρμό.

Ο Απόστολος Λύτρας οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης στα δικαστήρια για την εκτέλεση του εντάλματος και ακολούθως μεταφέρθηκε με περιπολικό στις φυλακές του Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αφού διενεργήθηκε τεστ για κορωνοϊό, όπως επιβάλουν οι διαδικασίες, στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην ΣΤ’ Πτέρυγα του Κορυδαλλού (αποκαλούμενη και ως VIP πτέρυγα καθώς σε αυτήν κατά καιρούς έχουν κρατηθεί άτομα που έχουν απασχολήσει έντονα την επικαιρότητα).

Είναι η πτέρυγα, στην οποία κρατήθηκαν στο παρελθόν ο συζυγοκτόνος των Γλυκών Νερών Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ο Άκης Τσοχατζόπουλος και άλλοι. Φυσικά εκεί οδηγείται για λόγους ασφαλείας.

Ήδη δέχθηκε την επίσκεψη του δικηγόρου του και συγγενικού του προσώπου που του έφερε τα προσωπικά αντικείμενα πρώτης ανάγκης.

Το πρόγραμμα του επισκεπτηρίου
Τις επόμενες ημέρες, ο κ. Λύτρας θα ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα των φυλακών, όπως όλοι οι κρατούμενοι.

Θα έχει φυσικά την δυνατότητα επισκεπτηρίου και συχνή επικοινωνία με τον δικηγόρο του, καθώς σύμφωνα με παραγγελία του Άρειου Πάγου, η διαδικασία έως την πρεμιέρα της δίκης θα πραγματοποιηθεί κατά προτεραιότητα, μιας και ο ποινικολόγος είναι κατηγορούμενος για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος της συζύγου του.

Απόστολος Λύτρας: Η προφυλάκιση -Που στηρίχθηκε η ανακρίτρια
Η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση ξυλοδαρμού της Σοφίας Ποζωγοπούλου από τον Απόστολο Λύτρα, έκρινε ότι ο ποινικολόγος παραβίασε τους δύο από τους τρεις όρους που του επέβαλε μετά την απολογία του όταν και είχε αφεθεί με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα προσωρινά ελεύθερος.

Αιτία ήταν η επικοινωνία του μέσω μηνυμάτων με τη σύζυγό του, αλλά και στο περιστατικό της μετάβασης στο σπίτι του ζευγαριού, και έντασης με λεκτική αντιπαράθεση που υπήρξε, προσώπων από το περιβάλλον του κατηγορουμένου, το οποίο κατήγγειλε με μηνύσεις αλλά και με την ενεργοποίηση του κουμπιού πανικού η παθούσα δικηγόρος.

Ο Λύτρας υπέβαλε μήνυση στην Πολυζωγοπούλου για συκοφαντική δυσφήμιση
Ο ποινικολόγος ισχυρίστηκε πως δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό που πυροδότησε τις ποινικές εξελίξεις εις βάρος του, αποδίδοντας όσα περιγράφει η μηνύτρια σε πρωτοβουλία της μεγαλύτερης κόρης του.

Παράλληλα, φέρεται να υπέβαλε μήνυση -στο αστυνομικό τμήμα- κατά της συζύγου του για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση.