Ο Σίμος Κεδίκογλου έδωσε την εκκίνηση για την εκδρομή – Ράλλυ των Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας στη Β.Εύβοια απο την Αιδηψό (βίντεο)

Tο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στις 22, 23 και 24 Ιουνίου 2024 η ΛΕΚΑΜ – Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας πραγματοποιεί μια καταπληκτική εκδρομή – Ράλλυ στην πανέμορφη Βόρεια Εύβοια.

Η εκκίνηση έγινε απο την Αιδηψό και ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου βρέθηκε εκεί για να δώσει την εκκίνηση.

Ο κ.Κεδίκογλου δήλωσε:

“Καλωσορίζουμε τη Λέσχη Κλασσικού Αυτοκινήτου Μακεδονίας στην Αιδηψό. Άλλη μια όμορφη πρωτοβουλία για την ανάδειξη του τόπου μας!”

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης με την ονομασία «ΘΕΡΙΝΟ ΡΑΛΛΥ ΛΕΚΑΜ 2024» έχει ως εξής :

1η ημέρα: Συγκέντρωση των πληρωμάτων στην Πλατεία Θερμοποτάμου στα Λουτρά Αιδηψού.

Στις 12:30 έγινε η εκκίνηση του 1ου αυτοκινήτου με κατεύθυνση παραλιακά προς τον Άγιο Νικόλαο, τα μαγευτικά Γιαλτρα, τη Λιχάδα και τον Κάβο με την ονειρική θέα προς τα Λιχαδονησια.

Το βράδυ όλοι μαζί θα κατευθυνθούμε σε οργανωμένο κομβόι προς την πλατεία Ιστιαίας για μια στατική παρουσίαση των ιστορικών μας αυτοκινήτων από τις 21:00’ έως τις 23:30’. Στη συνέχεια θα επιστρέψουμε για την βραδινή μας ξεκούραση στο ξενοδοχείο μας με θέα τη θάλασσα…..

2η ημέρα: Η μέρα μας ξεκινά από την πλατεία Θερμοποταμου στις 11:00’ προς το Πευκι. “Οργώνοντας” τη Βόρεια Ευβοια μέσα από τα ιστορικά καταπράσινα χωριά όπως τα Καμάρια, την Κερασιά, τον Όσιο Δαυίδ, τα Βασιλικά, την Αγία Άννα, τις Γουβες και άλλα πολλά χωριά που κατάφεραν να ξαναγεννηθουν με τη βοήθεια των ανθρώπων και της φύσης. Ας μην ξεχνάμε ευλογημένη γη…. όπου το βουνό συναντά τη θάλασσα τον ήλιο τον αέρα!!!

Στο άγαλμα του Ποσειδώνα του Αρτεμισίου – πιστό αντίγραφο του οποίου το πρωτότυπο φιλοξενείται στο εθνικό αρχαιολογικό μουσείο Αθηνών – θα συγκεντρωθούμε για την επιστροφή μας στα Λουτρά.

Το βραδάκι μετά από μια τόσο γεμάτη και υπέροχη μέρα μας περιμένει πολύ γλέντι και φαγητό μαζί με την απονομή των κυπέλλων. Η μεταφορά των πληρωμάτων από το ξενοδοχείο προς την ταβέρνα θα είναι μια έκπληξη για όλους μας εμπνευσμένη από το Δ.Σ. της ΛΕ.Κ. Α.Μ.

3η ημέρα: Ημέρα χαλάρωσης και ξεκούρασης. Ο καθένας μας μπορεί να απολαύσει τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της περιοχής. Ενδεικτικά σας προτείνουμε : τον “Ταύρο των Ωρεών” ένα ολόγλυφο ανάθημα φυσικού μεγέθους κατασκευασμένο από λευκό πεντελικό μάρμαρο με βάρος περίπου 5 τόνων, το μνημείο φωτιάς στην Ιστιαία που θυμίζει την καταστροφική φωτιά του 2021, το άγαλμα του Ηρακλή στην πλατεία Θερμοποτάμου στα Λουτρά που εγκαινιάστηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Κοντζια σε συνεργασία με τον Ευστάθιο Αναγνώστου ο οποίος διακόσμησε την πλατεία με ιστορικές φωτογραφίες της περιοχής και ότι άλλο θα δώσει ικανοποίηση….