Εταιρεία πληρώνει 10 χιλιάδες δολάρια σε όποιον καταφέρει να μείνει μακριά από το κινητό του για έναν μήνα

Τους πρώτους μήνες κάθε νέας χρονιάς προσπαθούμε να διώξουμε από τη ζωή μας τις βλαβερές συνήθειες και γενικότερα να κάνουμε πραγματικότητα όσα υποσχεθήκαμε στον εαυτό μας στο πλαίσιο του απολογισμού του έτους που μόλις έχει περάσει. Μία εταιρεία εμπνεύστηκε από αυτό και προσφέρει το ποσό των 10 χιλιάδων δολαρίων σε όποιον καταφέρει να μείνει μακριά από το κινητό του τηλέφωνο για έναν μήνα.

Μία γαλακτοβιομηχανία από την Ισλανδία με την επωνυμία Siggi’s Dairy λανσάρει λοιπόν ένα πρόγραμμα «ψηφιακής αποτοξίνωσης» και καλεί τον κόσμο να πάρει μέρος στη διαδικασία, ώστε να επιλεγεί για τον διαγωνισμό.

Η εταιρεία, με έδρα τη Νέα Υόρκη, ζητάει από τους τυχόν ενδιαφερόμενους να στείλουν τις αιτήσεις τους σε κείμενα από 100 ως 500 λέξεις, περιγράφοντας τους λόγους για τους οποίους θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία και το πώς θα τους βοηθήσει στη ζωή τους. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει τα 18 τους έτη και να στείλουν την αίτησή τους ως τις 31 Ιανουαρίου.

Στις 15 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν τα ονόματα δέκα ανθρώπων που θα επιλεγούν για να διαγωνιστούν. Η διαδικασία δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται, αφού οι διαγωνιζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν τηλέφωνο, μιας και η εταιρεία θα τους παρέχει ειδική συσκευή γι’ αυτό, ειδική κάρτα SIM, ένα κουτί όπου θα κλειδώσουν το smartphone τους, καθώς και δεκάδες γιαούρτια του brand, για να έχουν να τρώνε όσο θα αποτοξινώνονται τεχνολογικά.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο μέσος άνθρωπος περνάει 5,4 ώρες στο smartphone του καθημερινά. Μήπως ήρθε η ώρα να τεστάρετε τις αντοχές σας και να βγείτε πολλαπλά κερδισμένοι;