Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων για τη μη υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων χθες, Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024 και μεταξύ των θεμάτων ήταν και η έκδοση ψηφίσματος για τη μη υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας.
Τον λόγο έλαβε η εκπρόσωπος των εργαζομένων της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας κ. Κατερίνα Κυριάκου-Καλαμιώτη, η οποία, μεταξύ άλλων, τόνισε τους λόγους, για τους οποίους πρέπει να γίνει ανάκληση της απόφασης για την υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ και να επαναλειτουργήσουν τα τμήματά της όπως ακριβώς είχαν.
Στην εισήγησή της, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα δήλωσε για ακόμη μια φορά ότι, η Δημοτική αρχή είναι ενάντια στην οποιαδήποτε υποβάθμιση της Δ.Ο.Υ Χαλκίδας. «Είμαστε υπέρμαχοι στην απόδοση δικαιοσύνης, ώστε να εκλείψει κάθε φαινόμενο διαφθοράς και έκνομης συναλλαγής. Είναι όμως διαφορετικά ζητήματα. Η Δ.Ο.Υ Χαλκίδας έχει άξιους και ικανότατους υπαλλήλους, οι οποίοι εξυπηρετούν τα 2/3 της Εύβοιας, δηλαδή πάνω από 160.000 κόσμο. Σε μια Εύβοια πολύπαθη, την οποία η Πολιτεία θέλει να προστατέψει και να ενισχύσει. Δεν μπορούμε λοιπόν, ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της οικονομικής αλυσίδας όλης της κεντρικής και βόρειας Εύβοιας, να το κόψουμε, να το υποβαθμίσουμε.», ανέφερε μεταξύ άλλων και στη συνέχεια ανέγνωσε το ψήφισμα που συνέταξε η Δημοτική Αρχή, το οποίο θα απευθύνεται στον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Πιτσιλή και θα κοινοποιηθεί στον αρμόδιο Υπουργό και στη Δ.Ο.Υ Χαλκίδας.
Με κάποιες συμπληρωματικές επισημάνσεις, το ψήφισμα εγκρίθηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων.