Ο Δήμος Χαλκιδέων υποδέχθηκε 5 Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης γυναικών, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων 2024

Τις 5 Εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης γυναικών της Αυστραλίας, του Καναδά, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας και της Ελλάδας υποδέχτηκε ο Δήμος Χαλκιδέων την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024, στην παραλία της Χαλκίδας.
Οι 150 αθλήτριες φιλοξενούνται στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Χαλκίδας, για το Διεθνές Τουρνουά Υδατοσφαίρισης «THETIS CUP 2024, στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι.


Κατά την τελετή έναρξης του τουρνουά, εκπρόσωποι των αποστολών των ομάδων παρέλασαν με τις σημαίες τους στην παραλία Χαλκίδας, όπου τους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Νέζης και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Δήμητρα Σακελλαράκη, μαζί με μαθήτριες της Δημοτικής σχολής χορού του Δήμου, που τους ψυχαγώγησαν με γνωστές ελληνικές χορογραφίες.


Την επόμενη ημέρα, Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, εκπρόσωποι των αποστολών συναντήθηκαν και με τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ευχαρίστησαν τον Δήμο για τη φιλοξενία και προσέφεραν τιμητικές πλακέτες.


Η Δήμαρχος τους ευχήθηκε καλούς αγώνες και επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι. «Είναι μεγάλη μας χαρά και τιμή να φιλοξενούμε στη Χαλκίδα τόσο μεγάλους αθλητές και ευχαριστούμε, που το 75% των αθλητών της Κ.Ο.Ε επέλεξαν τη Χαλκίδα, για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς. Οι Έλληνες αθλητές μας έχουν κάνει πολλές φορές περήφανους και ευχόμαστε η επιτυχημένη διαδρομή τους να συνεχίσει δυναμικά και να ανέβουν ακόμη πιο ψηλά.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.