Ο Δήμος Χαλκιδέων αναβιώνει τη Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μετά από πολλά χρόνια, αναβιώνει τη «Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας», στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Πολιούχου Χαλκίδας, Μεγαλομάρτυρος Αγίας Παρασκευής, σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.
Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Ιουλίου 2024 και η Ναυτική Εβδομάδα Χαλκίδας θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων σε στεριά και θάλασσα, που θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 28 Ιουλίου 2024. Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων ημερών.
«Ο Δήμος Χαλκιδέων έχει μια άρρηκτη σχέση με τη θάλασσα, η οποία τον περικλείει από άκρη σε άκρη. Η Χαλκίδα, η αρχόντισσα του Ευρίπου, από τους αρχαίους χρόνους, αποτέλεσε σημαντικό σημείο αναφοράς για το εμπόριο και τη ναυτιλία. Με την αναβίωση της ναυτικής εβδομάδας αναδεικνύουμε τη ναυτοσύνη και την ιδιαίτερη σχέση της Χαλκίδας και των ανθρώπων της με τη θάλασσα και τιμούμε την Πολιούχο μας, δίνοντας μια ξεχωριστή και ευχάριστη νότα στην καθημερινότητα του καλοκαιριού. Από 21 έως και 28 Ιουλίου η Χαλκίδα γιορτάζει και θα είμαστε όλοι εκεί!», δήλωσε σχετικά η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.