Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε επιχειρήσεις της Χαλκίδας

Έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας σε Χαλκίδα, Αττική και Χαλκιδική, για την τήρηση της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποιήθηκαν, το διήμερο Σάββατο 6 και Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, έλεγχοι σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος, για τη διαπίστωση παραβάσεων της εργατικής – ασφαλιστικής και φορολογικής νομοθεσίας.

Οι έλεγχοι διενεργήθηκαν σε περιοχές της Χαλκίδας, της Αττικής και της Χαλκιδικής, όπου συνολικά βεβαιώθηκαν παραβάσεις σε -6- περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων διαπιστώθηκε:

Σε περιοχή της Αττικής:

• σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού.

Σε περιοχές της Εύβοιας:

• σε εστιατόριο-καφέ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας και έτερος εργαζόμενος να μην είναι καταχωρημένος στους πίνακες προσωπικού και
• σε καφετέρια, να απασχολούνται -3- εργαζόμενοι εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας.

Σε περιοχές της Χαλκιδικής:

• σε καφέ-μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας,
• σε καφέ – μπαρ, να απασχολείται εργαζόμενος εκτός του δηλωθέντος ωραρίου εργασίας, εργαζόμενη να μην είναι καταχωρημένη στους πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση -8- αποδείξεων.

Για όλες τις περιπτώσεις ενημερώνονται οι αρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Π.Ε.Κ.Α., Σ.ΕΠ.Ε.) για την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, στον τηλεφωνικό αριθμό 11012 ή στη διαδικτυακή πύλη του Ελληνικού Κράτους (gov.gr) «Καταγγελία για οικονομικά εγκλήματα», για να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες και επίμεμπτες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, καθώς και της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων.