Συνάντηση της Αναστασίας Σταματέα με τον Γεν.Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας για θέματα εκπαίδευσης των μαθητών – ογκολογικών ασθενών

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Η Πίστη”, του Ογκολογικού Νοσοκομείου Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κα. Αναστασία Σταματέα – Βαρδουλάκη συναντήθηκε σήμερα με τον Γ.Γ. του υπουργείου Παιδείας, κύριο Κατσαρό, και τη Σύμβουλο του Υπουργού κυρία Μπούντα, πραγματοποιώντας ομάδα εργασίας για τα θέματα παιδείας και εκπαίδευσης που αφορούν τους μαθητές – ογκολογικούς ασθενείς.
Συζητήθηκαν σε βάθος και αναζητήθηκαν λύσεις για:
το εθνικό απολυτήριο και την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με το 5% ώστε να μην μεταβληθεί .
για την υποχρεωτική παρουσία των μαθητών ΕΠΑΛ στα εργαστηριακά μαθήματα, με την σκέψη για δημιουργία προσομοιώσεων εργαστηρίων και την ενίσχυση της εκπαίδευσης με ψηφιακά μέσα, εύκολα προσβάσιμα και ισότιμα προς τους μαθητές των ογκολογικών νοσοκομείων παίδων.
ενιαία ψηφιακή διδασκαλία για τους αποθεραπευμένους κατ οίκον ασθενείς.

Η κ.Σταματέα δήλωσε μετά τη συνάντηση:
“Ως εκπρόσωπος των γονέων, ευχαριστώ θερμά για αυτή την ουσιαστική και καίρια συνάντηση και για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματα του Σύλλογος «η Πίστη» που αποτελεί την αρχή για μια σειρά εποικοδομητικών και αναγκαίων αλλαγών για την εκπαιδευτική στήριξη των παιδιών μας”.