Συνάντηση της Αναστασίας Σταματέα με την Υπουργό Σόφια Ζαχαράκη

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες “Η Πίστη”, του Ογκολογικού Νοσοκομείου Μαριάννα Βαρδινογιάννη, κα. Αναστασία Σταματέα – Βαρδουλάκη είχε συνάντηση σήμερα με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κυρία Σοφία Ζαχαράκη.

Αναφορικά με το θέμα της περαιτέρω οικονομικής ενίσχυσης των παιδιών- ασθενών των Ογκολογικών νοσοκομείων και των οικογενειών τους, η υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει όλες τις δυνατότητες για ανεύρεση ή κατεύθυνση πόρων προς ικανοποίηση του αιτήματος του Συλλόγου, που μετέφερε η κ.Σταματέα.
Επιμέρους θέματα που συζητήθηκαν αφορούν τη δυνατότητα για επίσπευση του χρόνου ανταπόκρισης των επιτροπών ΚΕΠΑ μετά από κάθε αίτημα, την αύξηση του χρηματικού ποσού του επιδόματος, προκειμένου να καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες του δικαιούχου ασθενούς και των οικογενειών τους και την αύξηση του χρόνου ισχύος των εκδιδόμενων αποφάσεων ΚΕΠΑ.

“Στο σύνολο της επρόκειτο για μια συνάντηση με θετικό πρόσημο και μια συνεργασία που πιστεύουμε ότι θα αποφέρει σε αυτό το τόσο ευάλωτο κομμάτι του Συλλόγου μας”, δήλωσε η κ.Σταματέα.