Οι χυδαιότητες Πολάκη που οδήγησαν στη διαγραφή του: Το μπούλινγκ, η ομόθυμη κατακραυγή και τα δάκρυα της Λινού

Σάλο και διακομματική καταδίκη προκάλεσε η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη στη Βουλή ο οποίος, τελικά, πλήρωσε τα «καμώματά» του με την διαγραφή του από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μπούλινγκ στην συνεργάτιδα του Αδωνι Γεωργιάδη ξεπέρασε τις κόκκινες γραμμές στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αθηνά Λινού, ξέσπασε σε κλάματα ζητώντας συγνώμη από την υπάλληλο, για την συμπεριφορά του συναδέλφου της.

Πολάκης σε συνεργάτιδα του υπουργού Υγείας: «Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας»
«Μην στρίβετε τη μούρη σας, κυρία μας. Σε σας το λέω, έχετε ένα μόνιμο, όχι χαμόγελο, ένα στρίψιμο του στόματος εν είδει απαξίας. Είναι εκνευριστικό» είπε μπροστά στα εμβρόντητα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής, και πρόσθεσε, απευθυνόμενος στη νομική σύμβουλο του υπουργού Υγείας Νατάσα Πετρούλια: «Έχετε μια κυρία συνεργάτη του υπουργού που έχει ένα μόνιμο στριφογύρισμα προσώπου απαξίας. Είναι εκνευριστικό να το βλέπω».

Τα κλάματα της Αθηνάς Λινού και η συγγνώμη από την συνεργάτιδα Άδωνι
Η παρευρισκόμενη Αθήνα Λινού έσπευσε να υπερασπιστεί τη γυναίκα συνεργάτιδα του Άδωνι Γεωργιάδη και με δάκρυα στα μάτια τής ζήτησε συγγνώμη, λέγοντας:

«Θέλω να ζητήσω προσωπικά συγγνώμη από τη συνάδελφο που υπέστη αυτή τη μορφή βίας, και νομίζω ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε τέτοια συμπεριφορά, δεν έχει σημασία από ποιον προέρχεται, σε καμία γυναίκα και κανέναν άνθρωπο».

Μαρινάκης και Γεωργιάδης ζήτησαν να διαγραφεί από τον ΣΥΡΙΖΑ
Η απαράδεκτη στάση του Χανιώτη βουλευτή, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Αδωνι Γεωργιάδη που ζήτησε από τον ΣΥΡΙΖΑ να διαγράψει τον «αψύ» Κρητικό και από τον πρόεδρο της Βουλής να λάβει πειθαρχικά μέτρα, εναντίον του. Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επεσήμανε πως ο κ. Πολάκης «έχει χάσει κάθε όριο ευπρέπειας» καθώς αυτή τη φορά επέλεξε εργαζόμενη γυναίκα και τόνιζε ότι ξεχείλισε το ποτήρι».

Τασούλας: Χυδαίος ζήτουλας προσοχής ο Πολάκης
Ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, «άστραψε και βρόντηξε» κατά του Πολάκη, κάνοντας λόγο για έναν «χυδαίο ζήτουλα προσοχής», από τον οποίο μάλιστα έκοψε την μισή αποζημίωσή του.

«Δεν είμαστε τέλειοι εμείς που κρίνουμε τον κ. Πολάκη με αυτή την αυστηρότητα. Και πρώτος εγώ δεν είμαι τέλειος. Αλλά υπάρχουν όρια και τα όρια αυτά σήμερα ξεπεράστηκαν ντροπιαστικά και οφείλουμε να αντιδράσουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής. Απαντες μάλιστα συμφώνησαν με την απόφαση του προέδρου της Βουλής να του κόψει τον μισό μισθό.

Η διαγραφή Πολάκη από την ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ
Λίγη ώρα αργότερα, έγινε γνωστό πως με απόφαση Κασσελάκη, ο Παύλος Πολάκης διαγράφεται από την Ομάδα και πλέον θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής.

Αμετανόητος Πολάκης: Θα το ξανάκανα
Η καταδίκη από όλα τα κόμματα της Βουλής, ακόμη και από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πτόησε, ωστόσο, τον Παύλο Πολάκη. Σε δηλώσεις του εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας θα το ξανάκανε.

«Θα το ξαναέκανα» δήλωσε , ενώ για τα δάκρυα της Λινού απάντησε να «μη ζητάει καμία συγνώμη για μένα, αλλά να κοιτάει τον εαυτό της».

Δεν σταμάτησε μάλιστα εκεί, αλλά σχολίασε την διαγραφή του από τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του: «Δεν σταματώ, πάρτε το χαμπάρι! Διαγραφές κάνει ο λαός».

Αμέσως μετά, ο Παύλος Πολάκης πήγε στην αίθουσα όπου θα συνεδρίαζε η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ από την οποία είχε μόλις… διαγραφεί, ζητώντας εξηγήσεις από τον Σωκράτη Φάμελλο.

Αμετανόητος ο Πολάκης, «θα το ξαναέκανα» δήλωσε
«Πρώτη φορά βλέπουμε κάποιον να μπαίνει μέσα σε θεσμικό όργανο από το οποίο έχει διαγραφεί», σχολίαζαν στελέχη της ΝΔ, προσθέτοντας: «Ίσως το γεγονός το ότι ο Κασσελάκης δεν είπε λέξη για αυτό στην ομιλία του, να επιβεβαιώνει γιατί έγινε έτσι».

Αργότερα, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο Στέφανος Κασσελάκης απέφυγε να σχολιάσει το επεισόδιο του Πολάκη που προκάλεσε την διαγραφή του, κάνοντας μόνο μία έμμεση αναφορά, αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει χώρος για τακτικισμούς και προσωπικές ατζέντες».

Η συμπεριφορά του Παύλου Πολάκη κατακρίθηκε από όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες όλων των κομμάτων, ως «ντροπιαστική, απαράδεκτη και καταδικαστέα».