Ο Αντώνης Ακριώτης, δασάρχης Εύβοιας, αποδεικνύεται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση

Ο Προϊστάμενος του Δασαρχείου Χαλκίδας Αντώνης Ακριώτης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 28 Μαρτίου 2023, αποδείχτηκε από την πρώτη στιγμή, ότι είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση, αφού κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα, να αλλάξει την εικόνα της υπηρεσίας και να ξεκινήσει δουλειά άμεσα στους τομείς που αφορούν στο δασαρχείο, όπως σε καμένες περιοχές του νομού, με την εφαρμογή Project για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.
Ο κ.Ακριώτης ήταν παρών στις πυρκαγιές που έπληξαν την περιοχή μας τις τελευταίες ημέρες και με τις γνώσεις του συνέβαλε στο έργο της κατάσβεσης, στο οποίο βοήθησαν τα έργα που ήδη «έτρεχε» η υπηρεσία του Δασαρχείου.
Την πολύτιμη αρωγή του αναγνωρίζουν όλοι οι φορείς και θεσμοί του νομού, που βρήκαν στο πρόσωπό του, έναν άνθρωπο να μπορούν να συνεργαστούν και να στηριχτούν στην εμπειρία και γνώση του.
Άλλωστε ο κ.Ακριώτης έχει βαθιά επιστημονική γνώση στα δασικά και όχι μόνο αντικείμενα, μεγάλη τεχνογνωσία και εμπειρία.
Είναι ένας άνθρωπος με όραμα που σχεδιάζει, μελετά και εκτελεί έργα που λειτουργούν υπέρ της αντιδιαβρωτικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των καμένων περιοχών του Νομού Ευβοίας αλλά και λοιπών περιοχών όπως η Ρόδος, ο Έβρος τα Δερβενοχώρια.
Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι έχει επιλεχθεί από την ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ως ένας εκ των βασικών μελών της ομάδας εργασίας για τον συντονισμό, σχεδιασμό και παρακολούθηση και υλοποίηση των απαιτούμενων δράσεων και έργων για την αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών.
Επί του παρόντος μαζί με τα στελέχη του Δασαρχείου Χαλκίδας εκτελεί έργα που χρηματοδοτούνται από το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προϋπολογισμού 28 εκ. ευρώ.
Για πρώτη φορά από άκρη σε άκρη τα δάση των Δήμων Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων – Μεσσαπίων δέχονται τέτοιας έκτασης παρεμβάσεις, ώστε να ενισχυθούν έναντι των πυρκαγιών.
Και στον τομέα όμως της καταστολής των δασικών πυρκαγιών φαίνεται ότι τα πηγαίνει εξίσου καλά. Ξέρει σε κάθε σημείο τι μηχάνημα θα πρέπει να τοποθετηθεί προκειμένου να έχει άμεσα το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ξέρει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητες των ορεινών όγκων της περιοχής και μπορεί να κινείται με άνεση αλλά κυρίως αποτελεσματικά.
Μήπως το αρμόδιο Υπουργείου θα πρέπει να σκεφτεί να ιδρύσει μία ομάδα με επικεφαλής τον κ. Ακριώτη και με στελέχη που εκείνος κρίνει ότι μπορούν να συνδράμου, που θα επιλαμβάνονται των συμβάντων στον Νομό Ευβοίας;
Στελέχη με επιστημονικό υπόβαθρο, αποτελεσματικότητα, όρεξη και εμπειρία σπανίζουν στον χώρο του Δημοσίου.
Αν μη τι άλλο θα πρέπει να αναδεικνύονται, να επιβραβεύονται και να προωθούνται. Η επιλογή του τελικά ως Δασάρχης Χαλκίδας αποδεικνύεται περισσότερο από σοφή.