6 κορυφαία tips για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές, σύμφωνα με γυμνάστρια

Αφού πήρε 15 κιλά στις διακοπές το περασμένο καλοκαίρι, η γυμνάστρια με έδρα το Μαϊάμι Μπιτς της Φλόριντα, Μελίσα Λατάρι, σκέφτηκε έξι τρόπους οι οποίοι μας βοηθούν να μην παχύνουμε στις διακοπές.

Η 32χρονη, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο TikTok μοιράστηκε με το κοινό της έξι απλούς τρόπους προκειμένου να μην χαλάσουμε το πρόγραμμά μας στις διακοπές και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε σε φόρμα.

Η ίδια πρότεινε να περπατάμε όσο πιο πολύ μπορούμε, να κάνουμε 10λεπτες προπονήσεις, να λαμβάνουμε τα συμπληρώματά μας, να καταναλώνουμε άφθονο νερό και φυσικά να μην ξεχνάμε να χαλαρώνουμε.

6 tips για να αποφύγουμε να πάρουμε κιλά την περίοδο των διακοπών
Περπάτημα

«Ακριβώς επειδή βρίσκεστε σε διακοπές δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθήσεις μία αυστηρή διατροφή. Υπάρχουν πολλά μπορείτε να κάνετε για να παραμείνετε σε φόρμα, όπως είναι για παράδειγμα οι βόλτες στην παραλία ή οι εκδρομές».

Μπορείτε πάντα να προτιμάτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ, ή τις βόλτες με το ποδήλατο όταν έχετε να πάτε κάπου.

Ισορροπία στην διατροφή

«Απολαύστε τα αγαπημένα σας φαγητά, αλλά με μέτρο. Γευτείτε ένα παγωτό ή ένα ποτό χωρίς να νιώσετε ενοχές μετά».

Προσπαθήστε να διαβάσετε τα μενού εκ των προτέρων για να κάνετε έξυπνες επιλογές. Εναλλάξτε αλκοόλ με νερό για να παραμείνετε ενυδατωμένοι και να απολαμβάνετε τα πλούσια γεύματα.

Κάντε μια προπόνηση 10 λεπτών

Η γυμνάστρια, η οποία έχει δημιουργήσει την εφαρμογή SweatnGlow, λέει ότι δεν ξεχνά ποτέ τις 10λεπτες προπονήσεις όταν ταξιδεύει.

Για παράδειγμα, η ίδια εξασκείται στην σανίδα σε όλες τις παραλλαγές της, στα sumo squats, στα push ups, στις προβολές αλλά και στην γιόγκα.

Πάρτε μαζί σας τα συμπληρώματά σας

Η γυμνάστρια, όπως αναφέρει στο βίντεο στο TikTok, συνηθίζει να παίρνει και στις διακοπές τα συμπληρώματά της. Δηλαδή, μια πολυβιταμίνη, ένα αντιοξειδωτικό για να υποστηρίξει το ανοσοποιητικό της σύστημα, ένα προβιοτικό για να διατηρήσει μια καλή ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου, CoQ10 για την υγεία της καρδιάς , ωμέγα-3 για τις αρθρώσεις της και ένα μείγμα φρούτων και λαχανικών για ισχυρό πεπτικό σύστημα.

Μείνετε ενυδατωμένοι

Η ίδια συνιστά να φροντίζετε να μένετε πάντα ενυδατωμένοι, έχοντας ως στόχο τα οκτώ ποτήρια νερό (περίπου δύο λίτρα).

Ωστόσο η ίδια λέει ότι στοχεύει σε 2,5 λίτρα την ημέρα, καθώς οι ανάγκες του κάθε ατόμου είναι διαφορετικές.

«Αυτό είναι μόνο για να διατηρώ τα επίπεδα ενέργειάς μου υψηλά και να νιώθω υγιής».

Χαλαρώστε

«Πάρτε το χρόνο σας για να χαλαρώσετε – κάντε διαλογισμό ή κάντε ένα μάθημα γιόγκα με έναν φίλο», συνέστησε η Λατάρι.

Η ενσυνειδητότητα μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση των διατροφικών συμπεριφορών, ενώ η γιόγκα μπορεί να κάψει θερμίδες και να οδηγήσει σε πιο υγιεινή διατροφή. Και τα δύο μπορούν να βελτιώσουν την ψυχική υγεία.

«Τα πάντα έχουν να κάνουν με την απελευθέρωση της έντασης και της συσσώρευσης από τους προηγούμενους μήνες!» εξήγησε, τέλος η γυμνάστρια.