Ολυμπιακός: Ο Θρύλος της Ευρώπης είναι ξανά εδώ κάνοντας την κορυφαία φετινή του εμφάνιση!

Ο τροπαιούχος του Conference League χάρισε στον κόσμο του το βράδυ της Πέμπτης μία… χορταστική αγωνιστική παράσταση γεμάτη γκολ και πρωταγωνιστές. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.
Με κέντρο που… δάγκωνε, την τοπ βραδιά του Μουζακίτη και τον Ροντινέι ως winger να φτιάχνει 2 γκολ
Ήταν μία εξαιρετική βραδιά από κάθε άποψη και πλευρά. Ένα πολύ μεγάλο και πολύ ωραίο ερυθρόλευκο… πάρτι εντός και εκτός γηπέδου. Εντός γηπέδου ο Ολυμπιακός έκανε με διαφορά την καλύτερή του εμφάνιση για φέτος και μία εκ των κορυφαίων του στην Ευρώπη με τον Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του. Εκτός γηπέδου ο κόσμος ήταν απλά τρομερός και δημιουργώντας – για άλλον έναν αγώνα – εξαιρετική ατμόσφαιρα με το φοβερό κορεό του και τη διαρκή στήριξή του προς την ομάδα.

Ουσιαστικά αυτό το εμφατικό 3-0 του Ολυμπιακού επί της Μπράγκα ήταν η κατάλληλη νίκη στη σωστή στιγμή και σε αυτή τη 2η αγωνιστική του League Phase του Europa. Ήταν αυτό που έπρεπε και αυτό που ήθελε και από μεριάς εικόνας και αποτελέσματος αλλά και για τη ψυχολογία του.

Με κέντρο που… δάγκωνε, την τοπ βραδιά του Μουζακίτη και τον Ροντινέι ως winger να φτιάχνει 2 γκολ

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε απέναντι σε έναν καλό και επικίνδυνο μεσοεπιθετικά αντίπαλο με έναν… υβριδικό τρόπο. Είχε εκ νέου τη δεξιά πλευρά με Κοστίνια – Ροντινέι και στο κέντρο τον πιτσιρικά Μουζακίτη στην πραγματικά τοπ βραδιά του και σε έναν αγώνα όπου άκουγε όλο το γήπεδο να τραγουδά το όνομά του! Το άξιζε αυτό το ταλαντούχο παιδί και πολλά μπράβο για την αγωνιστικότητά του και την προσπάθειά του. Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε βέβαια και τις πολύ καλές αποκρούσεις του Τζολάκη αλλά στη συνέχεια… ρόλαραν όλοι οι υπόλοιποι και όλα πήγαν κατ’ ευχήν.

Το σχέδιο ήταν σωστό και πολύ καλό. Έχοντας έναν άξονα που… δάγκωνε ως προς το πρέσινγκ του και με πολύ μεγάλη προσπάθεια στο πιο μεγάλο μέρος του αγώνα. Το 1-0 στο 45′ ήταν ιδανικό γιατί… έκοψε τα πόδια των παικτών του Κάρλος Καρβαλιάλ. Έπειτα από το λάθος του Αντρέ Ορτα ο Ζέλσον πήρε τη μπάλα και έφτιαξε το γκολ για τον Ελ Καμπί. Τον killer Ελ Καμπί των 6 γκολ φέτος.

Στη φάση του 53′ ο Ολυμπιακός έχει μαζί με τον Ροντινέι που μένουν ψηλά στο κέντρο και πιέζουν για να κλέψει ο Βραζιλιάνος και να σκοράρει ακολούθως ο Εσε κατόπιν της κακής απομάκρυνσης της αντίπαλης άμυνας. Στο 3-0 οι Πειραιώτες έχουν 4 παίκτες κοντά στην περιοχή και ο γκολκίπερ Ματέους κάνει τη γκέλα και στέλνει τη μπάλα πάνω στον Γουίλιαν για να βγει το τέρμα του Ελ Καμπί μετά το γύρισμα του Ροντινέι.

Εκεί βέβαια ήταν και το χρονικό σημείο – κλειδί. Εκεί… καθάρισαν το παιχνίδι οι Ερυθρόλευκοι. Από το 53′ έως το 59′ χάρις στα 2 αυτά τέρματά τους. Φυσικά ο Ροντινέι, ο ποιοτικότατος Βραζιλιάνος δεξιός ακραίος μπακ των Πειραιωτών βρέθηκε μέσα στις 2 από τις 3 φάσεις των γκολ για να… αναγκάσει τον Βάσκο κόουτς να τον σκέφτεται πια για τα καλά για τη συνέχεια ως winger!!!

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε βάλει και άλλο γκολ πριν τη λήξη του αγώνα. Και τα τρία γκολ όμως μία χαρά ήταν. Ήταν ένα ευρύ σκορ. Ένα σκορ αντάξιο του Θρύλου της Ευρώπης, όπως τον βιώσαμε πέρυσι στην πορεία του έως την κατάκτηση του Conference League. Αυτός ήταν ένας Ολυμπιακός με καλό πρέσινγκ, πειστικότητα, ουσία και στόχευση.

Ένας Ολυμπιακός όπως θέλουν να τον βλέπουν όλοι. Αλλά και ένας Ολυμπιακός που καλείται να συνεχίσει στο ίδιο και τόσο καλό αγωνιστικό… μονοπάτι. Ας μην ξεχνάμε πώς έχει μπροστά του το πολύ μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Και όταν έχεις ένα τέτοιο ματς μπροστά σου ποτέ δεν επαναπαύεσαι.