Εύβοια: Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας
Το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνεται από τις 29 έως και τις 31 Ιουλίου, στην πλατεία Αγίου Νικολάου (Ηρώον) στη Χαλκίδα.
Την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 20:30 θα πραγματοποιηθεί η έναρξη του φεστιβάλ.
Ωράριο λειτουργίας:
Παρασκευή 29 Ιουλίου, 7 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ
Σάββατο 30 Ιουλίου, 11 το πρωί με 2 μετά το μεσημέρι & 7 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ
Κυριακή 31 Ιουλίου, 6 το απόγευμα με 11:30 το βράδυ
Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη
Και τις τρεις βραδιές, θα πραγματοποιηθούν δράσεις γευσιγνωσίας.
Την ημέρα λήξης του φεστιβάλ, στις 21:30 θα παρουσιαστεί live μουσικό πρόγραμμα.
Το Φεστιβάλ συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Επιμελητήριο Εύβοιας. Με τη στήριξη του Δήμου Χαλκιδέων και τη συνδρομή της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης ΠΣτΕ, του Κέντρου Υποστήριξης Επιχειρήσεων ΠΣτΕ, του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αγροδιατροφής και Διαχείρισης Φυσικών Πόρων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και των Σχολών Μαγειρικής και Ζαχαροπλαστικής-Αρτοποιίας του ΙΕΚ PRAXIS.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Εξωστρέφειας, Βαγγέλης Κούκουζας, αμφιτρύωνας του Φεστιβάλ Γαστρονομίας, μας προσκαλεί σε «Ένα τριήμερο ταξίδι γεύσεων, σε ένα από τα πιο όμορφα και κεντρικά σημεία της Χαλκίδας. 24 παραγωγοί παραδοσιακών προϊόντων δίνουν ραντεβού για να παρουσιάσουν υγιεινά και γευστικά προϊόντα, όπως ζύμες, αρτοπαρασκευάσματα, μελισσοκομικά και τυροκομικά εδέσματα, λάδι και ελιές, κρασί, ξύδι και σάλτσες, μανιτάρια, σύκα, ξηρούς καρπούς, χυμούς και βότανα, συνδυάζοντας την παράδοση με την σύγχρονη γαστρονομία. Σας προσκαλούμε για να γνωρίσετε από κοντά τα ποιοτικά προϊόντα που παράγει η ευβοϊκή και στερεοελλαδίτικη γη. Αλλά και να τα γευτείτε, με φιλέματα στις επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών της κάθε βραδιάς.»