Βασίλισσα Ελισάβετ: Κορυφώνεται η ανησυχία για την υγεία της – Υπό ιατρική παρακολούθηση – Στο πλευρό της και τα 4 παιδιά της

Κορυφώνεται η ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ, μετά την ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ, το μεσημέρι της Πέμπτης, 8 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με αυτήν, η 96χρονη μονάρχης βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο κάστρο του Μπαλμόραλ, ενώ στο πλευρό της βρίσκονται οι πρίγκιπες Κάρολος και Ουίλιαμ.

«Μετά από περαιτέρω αξιολόγηση, οι γιατροί της Βασίλισσας πρότειναν να παραμείνει υπό ιατρική παρακολούθηση. Η βασίλισσα βρίσκεται στο Κάστρο Μαλμπόραλ. Τα μέλη της στενής της οικογένειας έχουν ενημερωθεί», σημειώνεται στην ανακοίνωση, σύμφωνα με το BBC.

Στο πλευρό της τα μέλη της βασιλικής οικογένειας
Και τα τέσσερα παιδιά της, ο πρίγκιπας Κάρολος, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Άντριου και ο πρίγκιπας Εδουάρδος, είτε είναι μαζί της είτε πηγαίνουν προς το Κάστρο Μπαλμόραλ στη Σκωτία. Η Δούκισσα της Κορνουάλης και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ ταξιδεύουν για να είναι μαζί της. Η Δούκισσα του Κέιμπριτζ παρέμεινε στο Γουίνδσορ καθώς ο πρίγκιπας Τζορτζ, η πριγκίπισσα Σάρλοτ και ο πρίγκιπας Λούι πηγαίνουν στο σχολείο.

Ο Χάρι και η Μέγκαν, που βρέθηκαν κατά σύμπτωση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ταξιδεύουν επίσης στο Μπαλμόραλ. Οι ανησυχίες για την υγεία της βασίλισσας προέκυψαν από τον περασμένο Οκτώβριο όταν ακύρωσε ένα ταξίδι στη Βόρεια Ιρλανδία. Η κινητικότητά της την εμπόδισε να παρευρεθεί σε κάποιες εκδηλώσεις φέτος και συνεχίζει να χρησιμοποιεί μπαστούνι.

Αν και συνάντησε τον Μπόρις Τζόνσον και τη Λιζ Τρας την Τρίτη, ο απερχόμενος και η νέα πρωθυπουργός της χώρας ταξίδεψαν κατ΄εξαίρεση στο Μπαλμόραλ, αφού η παράδοση επιτάσσει η Βασίλισσα να δίνει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και να παραιτει πρωθυπουργούς από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ. Επίσης, την Τετάρτη, η Βασίλισσα αποχώρησε από μια διαδικτυακή συνεδρίαση του μυστικού συμβουλίου, αφού οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί.