Δροσερό σορμπέ λεμόνι – Εύκολη συνταγή σε λίγα βήματα

Μετά τα εορταστικά τραπέζια, έπειτα από το φαγητό και τις έντονες γεύσεις χρειαζόμαστε κάτι χωνευτικό. Το σορμπέ λεμόνι, όχι μόνο μας βοηθά για τον παραπάνω λόγο, «καθαρίζει» όμως και την παλέτα μας.

Το σορμπέ λεμόνι είναι το «επιδόρπιο» που μπορείς να σερβίρεις μετά το εορταστικό τραπέζι, το οποίο όχι μόνο θα αναζωογονήσει τους καλεσμένους σου, θα τους προσφέρει και μια λαχταριστή «ανάσα» δροσιάς που θα τους ενθουσιάσεις.

Για να φτιάξεις στο σπίτι το σορμπέ λεμόνι, θα χρειαστείς μονάχα 4 υλικά και η διαδικασία είναι πανεύκολη. Θα βράσεις τη ζάχαρη με το νερό σε δυνατή φωτιά, θα αφήσεις να κρυώσει, έπειτα θα βάλεις το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και θα καταψύξεις.

Αναλυτικότερα δες παρακάτω τα υλικά και τα βήματα για να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα το πιο λαχταριστό σορμπέ λεμόνι.

500γρ. ζάχαρη
750ml νερό
250ml χυμό λεμονιού
Ξύσμα από 2 λεμόνια

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ελαφρύ σιρόπι. Αφαιρούμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε το σιρόπι σε ένα μπολ μαζί με το χυμό λεμόνι και το ξύσμα, τα ανακατεύουμε και το βάζουμε στην κατάψυξη. Όταν καταψυχθεί το μίγμα, μετά από δύο ώρες περίπου, παίρνουμε ένα πιρούνι, σπάμε τους κρυστάλλους πάγου και ανακατεύουμε.

Το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη και το αφήνουμε να σταθεροποιηθεί. Στη συνέχεια το χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει αφράτο. Βάζουμε το σορμπέ σε ένα τάπερ και το βάζουμε πίσω στην κατάψυξη μέχρι να το σερβίρουμε.