Δεν υπάρχει τίποτα πιο λαχταριστό από μερικά μπισκότα, γευστικά και υγιεινά.
Τα παρακάτω μπισκότα αμυγδάλου έχουν όλα τα παραπάνω, αφού δεν έχουν λάδι, γλουτένη και βούτυρο.
Αν ψάχνεις κάποια γλυκιά λιχουδιά, τα μπισκότα αμυγδάλου είναι ιδανικά, όχι μόνο για την απίθανη γεύση του, αλλά και επειδή χρειάζονται μόνο 5 λεπτά προετοιμασίας και 10 λεπτά χρόνο ψησίματος για να τα απολαύσεις.
Για να φτιάξει τα πιο εύκολα και υγιεινά μπισκότα θα χρειαστείς μόνο 3 υλικά. Ύστερα, μπορείς με αυτά να συνοδεύσεις τον καφέ ή το τσάι σου ή και να τα φας σκέτα.
Τη συνταγή βρήκαμε από το Live Kitchen είναι είναι του Πάνου Παπαδάκη
Τα Υλικά που θα χρειαστείτε
230 γρ ωμά λευκά αμύγδαλα
80 γρ μαύρη ζάχαρη
1 μέτριο αυγό
Εκτέλεση:
Θρυμματίζουμε πολύ καλά τα ωμά λευκά αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη , ένα μέτριο αυγό και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Παίρνουμε μια ποσότητα 30 γρ. κάθε φορά και τα κάνουμε μπαλάκια ένα ένα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Τα πατάμε ελαφρώς με ένα πιρούνι και σιάχνουμε με τα δάχτυλα μας τα πλαινά από το κάθε μπισκότο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 10 λεπτά στους 170 c. Βγάζουμε από τον φούρνο μόλις πάρουν χρώμα και αφήνουμε να κρυώσουν για να τα απολαύσουμε.