Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμη ζύμη πίτσας που θα σας εντυπωσιάσει.
Η πίτσα είναι το απόλυτο comfort food, τη λατρεύουν μικροί και μεγάλοι και αποτελεί μία safe επιλογή για κάθε τραπέζι καθώς δεν τη βαριόμαστε ποτέ και πάντα βρίσκουμε αφορμή να την απολαμβάνουμε.
Είναι το ιδανικό φαγητό για ένα τραπέζι με την οικογένεια, μια βραδιά ταινίας ή ένα παρεΐστικο δείπνο με πολλά άτομα. Αν και την έχουμε στο μυαλό μας ως το κατεξοχήν delivery food, η πίτσα -όπως και κάθε φαγητό- έχει πιο γλυκιά γεύση όταν είναι μαγειρεμένη από εμάς τους ίδιους και τα αγαπημένα μας πρόσωπα με αγάπη και μεράκι.
Ωστόσο το να ανοίξουμε ζύμη συνήθως φαντάζει μια διαδικασία χρονοβόρα και «μπελαλίδικη» καθώς περιλαμβάνει μεγάλη διάρκεια αναμονής για να ξεκουραστεί το ζυμάρι σωστά και να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Ωστόσο, εμείς βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή για ζύμη πίτσας με 2 μόνο υλικά και χωρίς μαγιά η οποία θα σας λύσει τα χέρια.
Υλικά για ζύμη πίτσα
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει
500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
1 κ.γ. αλάτι
Πώς φτιάχνουμε ζύμη για πίτσα, συνταγή
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 270 στις αντιστάσεις.
Βάζουμε ένα ταψί στον πάτο του φούρνου.
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλέυρι, το στραγγιστό γιαούρτι 2% και το αλάτι.
Ανακατεύουμε αρχικά με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε με τα χέρια μας.
Τοποθετούμε την ζύμη στον πάγκο μας και τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
Αλευρώνουμε καλά τον πάγκο μας και το κάθε κομμάτι ζύμης και το ανοίγουμε με πλάστη πάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί.
Βάζουμε επάνω τα υλικά της αρεσκείας μας.
Βάζουμε την πίτσα με το αντικολλητικό χαρτί πάνω στο ταψί και ψήνουμε στον πάτο του φούρνου για περίπου 8′ ή μέχρι να πάρει χρώμα το κάτω μέρος της ζύμης.