Η πιο απλή και εύκολη συνταγή για λαχταριστές τηγανίτες που μπορείτε να φανταστείτε.
Οι τηγανίτες είναι χωρίς αμφιβολία ένα σήμα κατατεθέν της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας που μας θυμίζει τα παιδικά μας χρόνια.
Στο σπίτι της γιαγιάς υπήρχε πάντοτε μία πιατέλα με τραγανιστές τηγανίτες, οι οποίες εξαφανίζονταν πριν καλά καλά το καταλάβουμε. Ενίοτε σερβίρονται ως γλυκό, συνοδεία μαρμελάδας ή φρούτων, ενώ άλλες φορές ως αλμυρό σνακ με λίγο τυρί ή πασπαλισμένη, τριμμένη φέτα.
Εμείς βρήκαμε μία συγκλονιστικά εύκολη συνταγή στην ιστοσελίδα σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσου για πεντανόστιμες τηγανίτες, που θα σας συναρπάσει. Αφράτες, λαχταριστές, χορταστικές και μάλιστα είναι η light εκδοχή τους καθώς χρησιμοποιούμε αλεύρι βρώμης και καθόλου ζάχαρη για το μείγμα.
Υλικά
225 γρ. τυρί cottage
50 γρ. αλεύρι βρώμης
3 αυγά
½ φλ. μαρμελάδα της επιλογής μας
1 κ.γ. σπόροι chia
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τυρί cottage, το αλεύρι βρώμης, τα αυγά και ανακατεύουμε με αναδευτήρα, μέχρι να ενωθούν.
Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη να ξεκουραστεί.
Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με τους σπόρους chia, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Ρίχνουμε 1/4 φλ. μείγμα τηγανίτας στο τηγάνι και ψήνουμε για 2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Με μια σπάτουλα γυρίζουμε προσεκτικά την κάθε τηγανίτα και ψήνουμε για άλλα 2 λεπτά.
Περιχύνουμε τις τηγανίτες με τη μαρμελάδα της επιλογής μας και σπόρους chia και σερβίρουμε.