Η τυρόπιτα είναι ένα σνακ που ενθουσιάζει μικρούς και μεγάλους.
Μια τυρόπιτα, εκτός από τη λαχταριστή της γεύση και το τραγανό της φύλλο αποτελεί και ένα εύκολο σνακ, όσον αφορά την εκτέλεση της συνταγής της.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε μια από τις ωραιότερες συνταγές και πρόκειται για μια τυρόπιτα σουφλέ που δεν θα σε απογοητεύσει.
Έχει λίγα υλικά και σε 10 λεπτά θα είναι έτοιμη για τον φούρνο ενώ το κριτσανιστό της φύλλο και η λαχταριστή γέμισή της είναι δύο από τους κύριους λόγους που κανείς δεν θα μπορεί να μείνει μόνο στο ένα κομμάτι.
Η συνταγή είναι του Live Kitchen
Συνταγή για τυρόπιτα σουφλέ -Τραγανή και ζουμερή, έτοιμη στο πι και φι
Υλικά:
250 γρ Γάλα με 3,7% λιπαρά
400 γρ Χωριάτικο Λευκό Τυρί
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)
2 μέτρια αυγά
1 κτγ μπέικεν πάουντερ
Για το ράντισμα
100 γρ νερό
50 γρ ελαιόλαδο
1 κτγ αλάτι
Για το πασπάλισμα
Σουσάμι
Ταψί 35χ25 εκατοστά
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Χωριάτικο Λευκό Τυρί, το γάλα, σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και ενσωματώνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει σαν μια ρευστή κρέμα.
Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Ανοίγουμε την συσκευασία με τα φύλλα κρούστας για γλυκά και τα σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να μην ξεραθούν. Σε ένα ταψί 35Χ25 εκ. αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει η πίτα στο ψήσιμο.
Στην Βάση θα τοποθετήσουμε 2 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Αν το πακέτο έχει 13 φύλλα μπορείτε να βάλετε και 3 φύλλα στην βάση. Σουρώνουμε 7-8 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ραντίζοντας τα ελαφρά από πάνω στο τέλος.
Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί και κοιτάμε να καλύψει όλα τα αυλάκια ανασηκώνοντας ελαφρά τα φύλλα.
Γυρνάμε τις άκρες φύλλων που περισσεύουν από το ταψί προς τα μέσα ραντίζοντας τα ένα προς ένα. Τοποθετούμε τα 3 φύλλα που κρατήσαμε για επάνω γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα και κάτω και ραντίζουμε ένα προς ένα. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60 με 65 λεπτά ανάλογα τον φούρνο. Αφήνουμε την πίτα να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και έπειτα είναι έτοιμη να την κόψουμε.