Μία εύκολη και γρήγορη συνταγή για πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι που θα σας ξετρελάνει.
Τα λαχταριστά αρτοσκευάσματα με τυρί είναι σίγουρα από τα πιο δημοφιλή σνακ που αγαπούν μικροί και μεγάλοι, και συγκεκριμένα, τα νόστιμα και αφράτα, σπιτικά τυρόψωμα γίνονται πάντοτε ανάρπαστα.
Εξάλλου, η καλή μέρα ξεκινάει με ένα νόστιμο πρωϊνό, και ένα λαχταριστό τυρόψωμο που μπορείς να φτιάξεις στο πι και φι είναι αναμφισβήτητα η ιδανική επιλογή.
Εμείς βρήκαμε μια απίθανη ιδέα για μία λίγο πιο ασυνήθιστη συνταγή – πατατοτυρόψωμο στο τηγάνι. Η εκτέλεση της πεντανόστιμης αυτής τηγανιτής πίτας είναι εύκολη και γρήγορη, ενώ φτιάχνεται από απλά υλικά που μάλλον έχετε ήδη στην κουζίνα σας.
Υλικά
1 Πατάτα
1 κ.σ. μαγιονέζα
250 γρ. μοτσαρέλα
90 γρ αλεύρι
3 κ.σ. γάλα
30 γρ. βούτυρο
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα, 10 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο και μια πρέζα αλάτι. Ζυμώνουμε τη ζύμη.
Πλάθουμε μπάλα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Βράζουμε τις πατάτες, πολτοποιούμε και ανακατεύουμε με μαγιονέζα. Τρίψτε το τυρί σε ένα μεγάλο τρίφτη.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε κύκλο με διάμετρο 22 εκ. Βάζουμε το τυρί στο κέντρο. Πάνω πατάτες. Μετά επιπλέον τυρί.
Κλεινουμε τις άκρες στο κέντρο σαν πουγκι, αναποδογυρίζουμε και ανοίγουμε ξανά σε πάχος 1 cm.
Αλείφουμε το τηγάνι με το υπόλοιπο βούτυρο και τηγανίζουμε το κέικ σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές.