Μία λαχταριστή συνταγή για πεντανόστιμο τουρλού, το τέλειο καλοκαιρινό γεύμα.
Ένα από τα πιο ευέλικτα φαγητά της ελληνικής κουζίνας, το αγαπημένο μας τουρλού προσαρμόζεται εύκολα αναλόγως με τις προτιμήσεις μας.
Αν απεχθάνεστε να πετάτε φαγητό αυτό το πιάτο, αυτή η νόστιμη συνταγή προβλέπεται να γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της μαγειρικής σας ρουτίνας. Ένα ταψί με ψητά λαχανικά, μυρωδιές και καρυκεύματα είναι η καλύτερη λύση για να αξιοποιήσετε τα περισσεύματα του ψυγείου σας με τον πιο νόστιμο και θρεπτικό τρόπο.
Φτιάξτε ένα μεγάλο ταψί και είναι σίγουρο πως το λαχταριστό αυτό φαγητό θα γίνει ανάρπαστο, καθώς κάθε μπουκιά θα θυμίζει λίγο καλοκαίρι!
Υλικά για τουρλού
2 μελιτζάνες, κομμένες στη μέση και σε ροδέλες
3 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες πάχους 3 χιλ.
2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε χοντρά κομμάτια
2 ντομάτες, κομμένες στα 8
2 κρεμμύδια, κομμένα στα 6
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες στα 82 καρότα, τριμμένα
400 γρ. ντομάτα κονκασέ50 γρ. κουκουνάρια
1 κ.σ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα¼ κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
Εκτέλεση -Τουρλού λαχανικών
Τοποθετούμε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει.
Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και όλα τα λαχανικά. Τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τη ντομάτα κονκασέ, το κουκουνάρι, το θυμάρι, τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 35 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αδειάζουμε σε ένα ορθογώνιο πυρίμαχο σκεύος 26×30 εκ. και πασπαλίζουμε με τη φέτα.
Ψήνουμε στο grill για 15 λεπτά και σερβίρουμε.