Ενα τρομερό σνακ που θα αρέσει σε όλους, μικρούς και μεγάλους, μια διαφορετική έκδοση της πίτσας θα μπορούσε να πει κανείς. Μια εύκολη συνταγή, το τέλειο συνοδευτικό για το κρασί.
Φυσικά, όπως και η πίτσα αυτό το ντιπ διαμορφώνεται ανάλογα με τα προσωπικά γούστα του καθενός. Αλλαντικά, καυτερά και έξτρα υλικά για γεύση επαφίενται στα προσωπικά γούστα του καθενός.
Πρόκειται για ένα ντιπ που σερβίρεται ζεστό, είναι αδιανόητα κρεμώδες και απαραίτητα σερβίρεται με ζεστές φέτες ψωμιού, ελάχιστα λαδωμένες και με αρκτό σκόρδο. Ενα τέλειο συνοδευτικό για το κρασί.
Υλικά για ντιπ πίτσας
340 γραμμάρια τυρί κρέμα
1 χούφτα βασιλικός
1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
2 φλιτζάνια από την αγαπημένησ σας κόκκινη σάλτσα για πίτσα
Τριμμένη μοτσαρέλα και τυρί τσένταρ
Γαρνιτούρες της επιλογής σας, δηλαδή αλλαντικά της επιλογής σας, ή και λαχανικά, όπως μανιτάρια και πιπεριές.
Συνταγή για ντιπ πίτσας
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό μικρό ταψί ή ένα πυρεξ (αν χρησιμοποιήσετε πυρέξ καλό είναι το αλλείψετε με λίγο λάδι) ανακατέψτε το μαλακό τυρί κρέμα με τον φρέσκο βασιλικό, τη σκόνη σκόρδου, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και τυχόν άλλα καρυκεύματα που επιθυμείτε.
Αφού τα ανακατέψετε, απλώστε στο ταψί ομοιόμορφα.
Απλώστε πάνω από το τυρί τη μισή ποσότητα σάλτσας.
Πάνω από τη σάλτσα απλώστε μια γενναιόδωρη στρώση από τριμμένη μοτσαρέλα και τυρί τσένταρ.
Προσθέστε αλλαντικά και λαχανικά που τυχόν θέλετε.
Ψήστε για περίπου 22 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει στην κορυφή.