Οι μαρμελάδες είναι πάντα δελεαστικές καθώς, στη γεύση και την υφή τους δεν μπορεί να αντισταθεί κανείς.
Για σήμερα σκεφτήκαμε πως η τέλεια συνταγή είναι η μαρμελάδα ντομάτας. Εκτός από την τέλεια γεύση της και τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να την καταναλώσει, έχει και μια πανεύκολη συνταγή.
Χρειάζονται μόνο 3 υλικά για να ετοιμάσετε τη μαρμελάδα ντομάτας και παρακάτω έχουμε όλα τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας.
Τέλος να πούμε πως η μαρμελάδα ντομάτας είναι τέλεια για πρωινό με το ψωμί σας, αλλά μπορεί να συνοδέψει και τα αλμυρά τυριά σας σε ένα πλατό τυριών που θα εντυπωσιάσει τους φίλους σας.
Μαρμελάδα ντομάτας με 3 υλικά – Τέλεια για πρωινό αλλά και για πλατό τυριών
Υλικά
1 κιλό ώριμες ντομάτες
400 γρ. ζάχαρη
μισό κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση
Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει βάλτε τις ντομάτες σας. Αφήστε τες 1 με 2 λεπτά και βγάλτε από το νερό ώστε να τις χαράξετε με ένα μαχαιράκι να τις βάλετε σε κρύο νερό για ενα με 2 λεπτά ξανά και να τις ξεφλουδίσετε ευκολότερα. Αφού τις ξεφλουδίσετε κόψτε σε μικρούς κύβους.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάλτε τις κομμένες ντομάτες σας μαζί με τη ζάχαρη και το πιπέρι και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά για 20-30 λεπτά. Στην αρχή θα αφρίσει πολύ, επομένως ανακατέψτε για να μη ξεχειλίσει.
Πλύνετε καλά τα βάζα και τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 130 βαθμούς ώστε να αποστειρωθούν.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα, κατεβάστε την κατσαρόλα από τη φωτιά και μοιράστε στα βάζα. Η εύκολη μαρμελάδα ντομάτας είναι έτοιμη μόλις κρυώσει ή αν θέλεις μπορείς να τη δοκιμάσεις και ζεστή.