Κανένα παραδοσιακό γλυκό δεν έχει αγαπηθεί τόσο όσο η πορτοκαλόπιτα, και με τη συγκεκριμένη συνταγή η επιτυχία είναι εγγυημένη.
Ένα ταψί πορτοκαλόπιτας είναι το τέλειο κέρασμα για να ‘χει κανείς στο σπίτι για να φιλέψει τους καλεσμένους ανά πάσα στιγμή. Είναι το ιδανικό συνοδευτικό για τον πρωινό ή τον απογευματινό καφέ, ενώ πολλοί προσθέτουν ακόμη και μια μπάλα παγωτό βανίλια ή καϊμάκι για έξτρα απόλαυση.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο εμείς βρήκαμε μια απίθανη συνταγή για το πιο σιροπιαστό κέικ πορτοκαλιού που έχεις δοκιμάσει ποτέ. Πρόκειται για μία πεντανόστιμη πορτοκαλόπιτα με βάση το σιμιγδάλι που είναι έτοιμη στο πι και φι.
Υλικά
200 ml χυμό πορτοκάλι
200 ml ηλιέλαιο
200 γρ φαρίνα
400 γρ σιμιγδάλι χονδρό
3 αυγά
200 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γ μπέικιν
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ ζάχαρη
Για το σιρόπι
1,5 φλ νερο
2 φλ ζάχαρη
1 φλ χυμό πορτοκάλι
1 φλούδα πορτοκάλι
2.κ σ μέλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε το λάδι με την ζάχαρη να λιώσει η ζάχαρη μετά προσθέτουμε τον χυμό τα αυγα και μετά το ξύσμα την βανίλια το αλεύρι και τέλος το σιμιγδάλι.
Βαζω σε λαδωμένο ταψάκι 30 εκ
ψήνουμε στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις 45-50 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο σας.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το μέλι σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε σε χαμηλή φωτιά 8-10 λεπτά περίπου από το σημείο βρασμού.
Προσθέτουμε το μέλι ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σιροπιάζουμε καυτό γλυκό κρύο σιρόπι.