ΕΛΜΕ – “Πού είναι η παρέμβαση των φορέων ώστε το συντομότερο οι μαθητές των ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας να φοιτήσουν σε καταλληλότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον;”

Ανοιχτή επιστολή στέλνει η ΕΛΜΕ Εύβοιας προς τους αρμόδιους φορείς για τη μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας.

Απευθύνεται στον Περιφερειάρχη, τη Δήμαρχο Χαλκίδας, τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς και τον Υπουργό Παιδείας και τονίζει την καθυστέρηση της μετεγκατάστασης της δομής στο Τάγμα Πεζοναυτών.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΛΜΕ

Αξιότιμοι κύριοι και κυρίες,
Η συνεχιζόμενη παραμονή 75 παιδιών με ειδικές ανάγκες σε ακατάλληλες αίθουσες, συνιστά όνειδος για την κοινωνία του 21ου αιώνα, η δε μεταφορά τους σε κατάλληλη ασφαλή και σύγχρονη δομή θα έπρεπε να αποτελεί απόλυτη και κατεπείγουσα προτεραιότητα της Πολιτείας. Αντί όμως για αυτό και ενώ εδώ και πολύ καιρό, συζητάμε την μεταστέγαση σε προσωρινή μεν, καταλληλότερη δε δομή, (σε οικίσκους στο Τάγμα Πεζοναυτών), καμία πρόοδος δεν έχει επιτευχθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
Αντί όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και υπηρεσίες–Περιφέρεια, Δήμος, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακή Διεύθυνση Στερεάς, Υπουργείο Παιδείας, να εργάζονται προς την κατεύθυνση αυτή, τα παιδιά, οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί των ΕΕΕΕΚ έρχονται, εδώ και χρόνια αντιμέτωποι με την κρατική αδιαφορία, τον εμπαιγμό, την αναλγησία και την εγκατάλειψη.
Είναι απολύτως απαράδεκτο να μην υπάρχει θεσμική και σαφής ενημέρωση για την αιτία της καθυστέρησης των εργασιών παράδοσης των αιθουσών, (πριν από λίγες μέρες παραδόθηκαν κάποιοι, κακής ποιότητας οικίσκοι και ουδείς ερυθρίασε!), για τον ακριβή χρόνο παράδοσης της νέας δομής, για το αν η παρούσα εγκατάσταση στο Βαθροβούνι είναι επαρκής και ασφαλής. (Η Δήμαρχος δεν έχει ακόμη κοινοποιήσει στην σχολική κοινότητα την έκθεση του Δημόκριτου, για την ασφάλεια των υλικών, των οικίσκων στο Βαθροβούνι,). Είναι απολύτως υποκριτικό από τη μια να εγκαινιάζεται γραφείο ΑΜΕΑ στο Δήμο Χαλκιδέων και από την άλλη τα παιδιά ΑΜΕΑ να συνωστίζονται σε δομή που περισσότερο θυμίζει τρώγλη παρά σχολείο.
Πού είναι άραγε η ευαισθησία της Πολιτείας; Πώς μεταφράζονται τα μεγάλα λόγια στην περίπτωση του ΕΕΕΕΚ Χαλκίδας; Πού είναι η παρέμβαση των φορέων ώστε το συντομότερο δυνατόν οι μαθητές και οι μαθήτριες των ΕΕΕΕΚ να φοιτήσουν σε καταλληλότερο και ασφαλέστερο περιβάλλον; Τι γίνεται όταν οι προεκλογικοί προβολείς σβήσουν;
Ως ΕΛΜΕ Εύβοιας ζητάμε ΑΜΕΣΑ θεσμική και πλήρη ενημέρωση, σε συνάντηση, όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι όλων των φορέων από: Περιφέρεια, Δήμο, Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας, Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης, Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, Διεύθυνση του σχολείου, ΕΛΜΕ και την ανάδοχο εταιρεία.
Για να σταματήσει ο εμπαιγμός, η αδικαιολόγητη καθυστέρηση και οι αρμόδιοι να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες που αναλογούν στον καθένα.