Εύκολη συνταγή για κουραμπιέδες με 5 μόνο υλικά – Πιο ωραίοι και από ζαχαροπλαστείου

Οι γιορτές πλησιάζουν και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις ετοιμασίες για την ωραιότερη εποχή του χρόνου, τα Χριστούγεννα, με τα μελομακάρονα και τουςκουραμπιέδες.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, οι πιατέλες με αυτές τις μικρές, λαχταριστές μπουκίτσες κοσμούν τις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων και των φούρνων και ομορφαίνουν τα γιορτινά μας τραπέζια.

Δεν ξέρουμε αν είστε λάτρεις των μελομακάρονων ή του κουραμπιέδων, ωστόσο υπάρχει η πεποίθηση πως, οι κουραμπιέδες είναι πάντα πιο δύσκολοι στην παρασκευή τους από τα μελομακάρονα.

Κι όμως, τι κι αν σου λέγαμε πως φέτος μπορείτε να φτιάξεις τους δικούς σας κουραμπιέδες, με μία εύκολη συνταγή με μόνο 5 υλικά;

Υλικά:

250γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο
40γρ. άχνη ζάχαρη
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
150γρ. καβουρντισμένο αμύγδαλο

Εκτέλεση:

Xτυπάμε στο μίξερ το αιγοπρόβειο βούτυρο με την άχνη ζάχαρη. Χτυπάμε περίπου 20 λεπτά, μέχρι να γίνει μια βελούδινη λευκή κρέμα.

Όταν διπλασιαστεί σε όγκο. Χρησιμοποιώντας το εξάρτημα που μοιάζει με το φτερό χτυπάμε αφού προσθέσουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, προσθέτουμε το σπασμένο αμύγδαλο και ανακατεύουμε.

Πλάθουμε σε μπαλίτσες και ακουμπάμε τους κουραμπιέδες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Όταν είναι έτοιμοι και πριν κρυώσουν τους βουτάμε σε άφθονη ζάχαρη άχνη μέχρι να καλυφθούν καλά.