Η πιο ωραία εποχή του χρόνου είναι εδώ και αυτό πέρα από όλα τα άλλα σημαίνει και… χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Δείτε μια υπέροχη συνταγή.
Πέρα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα σημαίνουν και μπισκότα βουτύρου διακοσμημένα γιορτινά. Μπορεί να φαντάζει δύσκολο αλλά δεν είναι. Χρειάζονται μερικά προϊόντα ζαχαροπλαστικής από το σούπερ μάρκετ και πολύ μεράκι και φαντασία.
Υλικά για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
1½ φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο λιωμένο
1½ φλιτζάνια κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας τυρί κρέμα
1 μεγάλο αυγό και έξτρα 2 μεγάλοι κρόκοι αυγών
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού κρεμόριο (θα το βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
Για το γλάσο
4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
¼ του φλιτζανιού παστεριωμένα ασπράδια αυγών
Χρώμα τροφίμων
Εκτέλεση συνταγής για χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα με ένα μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα και η ζάχαρη να διαλυθεί.
Προσθέστε το αυγό, τους κρόκους, τη βανίλια και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατέψτε καλά.
Προσθέστε το αλάτι, στη συνέχεια κοσκινίστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο στο μπολ. Ανακατέψτε με μια σπάτουλα αρχικά και μετά με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώστε τη ζύμη, καλύψτε την με μια πλαστική μεμβράνη και βάλτε την στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Ακόμη καλύτερα μπορείτε να την αφήσετε μια ολόκληρη ημέρα στο ψυγείο.
Βγάζετε τη ζύμη και με τις φόρμες κόβετε τα μπισκότα στο σχήμα που επιθυμείτε.
Βάζετε τα μπισκότα σε ταψί στο οποίο έχετε στρώσει λαδόκολλα.
Βάζετε τα μπισκότα ξανά στο ψυγείο για 20 λεπτά, για να διασφαλίσετε ότι θα κρατήσουν το σχήμα τους.
Ψήνετε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180˚C για 10-12 λεπτά.
Τα μπισκότα πρέπει να έχουν παγώσει πλήρως πριν τα διακοσμήσετε με το γλάσο.
Πώς φτιάχνουμε το γλάσο
Κοσκινίστε τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλάτι. Προσθέστε τη βανίλια και τα ασπράδια αυγών και χτυπήσετε με το σύρμα, προσεκτικά για να μην δημιουργηθούν σβώλοι.
Μοιράζετε το γλάσο σε μικρότερα μπολ και βάζετε στο κάθε μπολάκι το χρώμα της αρεσκείας σας, σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφεται στο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Διακοσμήστε τα μπισκότα όπως επιθυμείτε με καραμέλες και άλλα προϊόντα ζαχαροπλαστικής που μπορείτε να βρείτε στο σούπερ μάρκετ.
Βίντεο: Η συνταγή για τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα μπισκότα