Η Ομάδα Γυναικών Διρφύων – Μεσσαπίων στηρίζει τους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Ψαχνών

Η Ομάδα Γυναικών Διρφύων Μεσσαπίων, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, στηρίζει το αίτημα των ιατρών του Κέντρου Υγείας Ψαχνών, για ανάκληση της απόφασης μετακίνησης για αόριστο χρονικό διάστημα ενός εξ’ αυτών κάθε φορά, για μια εβδομάδα κάθε μήνα, στο Π.Π.Ι Σκύρου.
Με δικαιολογία την κάλυψη “έκτακτων αναγκών”, επιχειρούν για μία ακόμη φορά να απαξιώσουν και να διαλύσουν την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.
Το ΚΥ Ψαχνών καλύπτει, χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών, μία μεγάλη έκταση, καθώς είναι ένας Δήμος με 16.000 κατοίκους, με ορεινά και δυσπρόσιτα χωριά, με χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι και σημαντικό αριθμό εργοστασίων. Παρόλα αυτά συνεχίζει να λειτουργεί με ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές, αποτέλεσμα της χρόνιας απαξίωσής του.
Εμείς οι γυναίκες και οι οικογένειές μας “ματώνουμε” καθημερινά, αντιμέτωπες με την ακρίβεια και την εκμετάλλευση, χωρίς να έχουμε το δικαίωμα πρόσβασης σε πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, υψηλού επιπέδου, δημόσιας και δωρεάν, ανάλογης των δυνατοτήτων της εποχής.
Καλούμε κάθε γυναίκα και όλο τον λαό της περιοχής μας να υποστηρίξει ενεργά το αίτημα των ιατρών για ανάκληση της εντολής μετακίνησης, για προκήρυξη των κενών οργανικών θέσεων στο Π.Π.Ι Σκύρου καθώς και για άμεση στελέχωση του ΚΥ Ψαχνών με υγειονομικούς όλων των ειδικοτήτων, ιατροτεχνολογικό μηχανισμό και ΕΚΑΒ, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες όλων των δημοτών.