Ξεκίνησαν οι πρόδρομες εργασίες για την παράκαμψη Χαλκίδας Ψαχνών

Με την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της περιοχής και την έκδοση λογαριασμού 98.000 ευρώ, για την μετατόπιση παραλλαγή του δικτύου της ΔΕΗ για το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας Ψαχνών, ξεκινούν οι πρόδρομες εργασίες, τόνισε σε συνέντευξη του στο star Κεντρικής Ελλάδας και στη δημοσιογράφο Ιωάννα Καραγιάννη ο Βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης.

Επίσης, ο κ. Ζεμπίλης προέβλεψε ότι οι κυρίως εργασίες θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι:

“Είναι πολύ σημαντικό ότι πρόσφατα με Απόφαση της Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών του Υπουργείου, εκδόθηκε και εντολή για την πληρωμή της προκαταβολής στον εργολάβο, είναι 4,5 εκατομμύρια ευρώ, την οποία έλαβε η εταιρεία Mytilineos. Αυτό τυπικά και για όσους γνωρίζουν είναι ουσιαστικά ή έναρξη των εργασιών. Τώρα έχουμε τις πρόδρομες ενέργειες, δηλαδή προχώρησε η πληρωμή του ΔΕΔΔΗΕ προκειμένου να γίνει μετακίνηση του δικτύου και θεωρώ ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέχρι το Πάσχα θα έχουν ξεκινήσει οι κυρίως εργασίες και βεβαίως θα ενταθούν μετά το καλοκαίρι. Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο, το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει στην Εύβοια και είναι ένα έργο το οποίο το παλεύω να φανταστείτε από το 2007 που ήμουν Δήμαρχος Χαλκιδέων”.

Τέλος, για το εργοτάξιο της Interkat στον κόμβο των Φύλλων, ο κύριος Ζεμπίλης, δήλωσε πως πρόκειται για ένα τεχνικά άρτιο οδικό έργο το οποίο περιλαμβάνει έναν λειτουργικό ισόπεδο κυκλικό κόμβο και μια οδογέφυρα σύγχρονων προδιαγραφών. Από τον μήνα Μάρτιο αναμένεται να ξεκινήσει το δεύτερο τμήμα του έργου για την αποκατάσταση της γέφυρας του Αφρατίου.