Τα ζώδια που επιλέγουν ήρεμους προορισμούς για τις διακοπές τους

Υπάρχουν εκείνοι για τους οποίους η νυχτερινή ζωή και τα ξέφρενα πάρτι είναι συνυφασμένα με την έννοια της διασκέδασης των διακοπών. Βρίσκουν χαρά εκεί που το αλκοόλ ρέει άφθονο και ο γρήγορος υπνωτικός ρυθμός της μουσικής κάνει την καρδιά τους να χτυπάει πιο έντονα.

Αυτά τα τέσσερα ζώδια όμως τείνουν να προτιμούν πιο ήρεμους προορισμούς και λόγω κάποιων χαρακτηριστικών αργά ή πιο γρήγορα στη ζωή τους εκτιμούν άλλα πράγματα, όπως τη φύση, την ομορφιά ενός τόπου, ή το καλό φαγητό. Οι τέλειες διακοπές σύμφωνα με το ζώδιό τους συνδέονται με κάποιες κοσμικές επιταγές, ικανές να τους οδηγήσουν σε απίστευτους προορισμούς και ουσιαστικές εμπειρίες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Ως εκπρόσωπος του πρώτου καλοκαιρινού ζωδίου, ο Καρκίνος είναι συναισθηματικό ζώδιο του Νερού και προτιμά συνήθως έναν πιο χαλαρό τρόπο διακοπών. Οι Καρκίνοι θέλουν να είναι άνετα μέσα στο καβούκι τους, να αισθάνονται δηλαδή σαν στο σπίτι τους όπου κι αν πάνε, ενώ χαίρονται συνήθως να βρίσκονται κοντά στο νερό. Καθώς τείνουν περισσότερο προς την εσωστρέφεια, είναι οι τύποι που προτιμούν να επισκεφθούν ένα ήσυχο, γαλήνιο, οικογενειακό και ειδυλλιακό θέρετρο. Συνήθως προτιμούν να διασκεδάζουν με την παρέα τους σε ένα παραλιακό μπαράκι με τραπεζάκια που έχει θέα τη θάλασσα, απολαμβάνοντας ένα κοκτέιλ μετά μουσικής, από τα ξέφρενα ολονύκτια πάρτι και τα φασαριόζικα στέκια. Για να μην αναφέρουμε ότι είναι επίσης πραγματικοί καλοφαγάδες, που εκτιμούν όσο τίποτα την σωστή αναλογία ποιότητας, ποσότητας και τιμής, που δεν βρίσκεις εύκολα σε πολύ τουριστικά μέρη με σημαία τη διασκέδαση αυτού του είδους! Το δημιουργικό, στοργικό και διαισθητικό αυτό ζώδιο κυβερνάται από τη Σελήνη και απολαμβάνει πραγματικά την αίσθηση ενός προορισμού που θα το κάνει να βιώσει έναν ήρεμο και μάλλον πιο ρομαντικό στυλ διακοπών. Τα καταλύματα που συνήθως επιλέγουν είναι φιλόξενα και άνετα, με πολλούς εκπροσώπους του ζωδίου να προτιμούν να μείνουν σε ενοικιαζόμενα σπίτια και στούντιο έναντι των απρόσωπων ξενοδοχείων. Τους αρέσει ιδιαίτερα να περνούν το χρόνο τους βουτώντας στα κρυστάλλινα νερά της θάλασσας, να ατενίζουν τη θέα χαλαρώνοντας με ένα καφέ στο χέρι, να μαζεύουν βότσαλα και κοχύλια ή να κάνουν βαρκάδες και εκδρομές απολαμβάνοντας το τοπίο που τους περιβάλλει. Είναι ευαίσθητοι, έχουν μεγάλη ενσυναίσθηση και συχνά αισθάνονται υπεύθυνοι για όλους τους άλλους στην παρέα. Αυτό σημαίνει ότι ο Καρκίνος είναι πολύ πιθανό να αναλάβει διακριτικά κάποιες πρωτοβουλίες για όλους, να είναι ο οδηγός που ηθελημένα δεν θα πιεί αλκοόλ και θα περάσει όλη τη νύχτα παρακολουθώντας τους πάντες για να βεβαιωθεί ότι τα πράγματα πάνε καλά. Αυτό κάνει τα ξενύχτια τους να έχουν περισσότερο την χροιά της συντροφικότητας και της ευθύνης παρά αυτήν της ξεκάθαρης διασκέδασης. Επίσης, ένας Καρκίνος μπορεί συχνά να αισθανθεί δυσφορία από την πολυκοσμία, γεγονός που κάνει τα στρυμωγμένα με κόσμο κλαμπ λιγότερο διασκεδαστικά για εκείνους σε σχέση μια ωραία βραδιά κάτω από τον ανοιχτό έναστρο ουρανό.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ
Το ζώδιο της Παρθένου που τα γενέθλια του είναι ανάμεσα στο τέλος του καλοκαιριού και στις αρχές του φθινοπώρου, μπορεί να είναι αρκετά ικανό και παραγωγικό αλλά και αρκετά εσωστρεφές.

Οι εκπρόσωποι του έχουν συνήθως ήρεμη και ανεξάρτητη προσωπικότητα και εκτιμούν τους ήσυχους προορισμούς, κυρίως για να χαλαρώσουν και να ξεφύγουν έστω και για λίγο από την αδιάκοπη διανοητική τους δραστηριότητα. Για εκείνους, το να περνούν χρόνο ξεκούραστα στη φύση είναι ευτυχία και προνόμιο. Τα πάρτι και η έντονη νυχτερινή ζωή μάλλον δεν είναι το φόρτε τους Οι απλές ασχολίες διακοπών, όπως το διάβασμα, το κολύμπι, η ελαφριά άσκηση και οι βόλτες εκεί που κλέβει την παράσταση η φύση, θα ηρεμήσουν πραγματικά το νευρικό τους σύστημα. Ψάχνουν πάντα να πάνε κάπου λίγο πιο «εκτός» και κάπου πιο αποκεντρωμένα. Τείνουν να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους οργανώνοντας τα επόμενα σχέδια στο μυαλό τους, σε παραγωγικά χόμπι ή απολαμβάνοντας τη γνώριμη ρουτίνα των διακοπών. Για αυτούς, η υγιής ρουτίνα είναι σημαντική, ιδιαίτερα αν περιλαμβάνει κάποια αποτοξίνωση στη διατροφή, όπως περισσότερες σαλάτες και φρούτα ή ένα πλάνο ασκήσεων και δραστηριοτήτων όπως ποδήλατο, τρέξιμο ή λίγο κανό για περισσότερη ευεξία. Συνήθως επιλέγουν το πρωινό ξύπνημα για να ευχαριστηθούν περισσότερο την ημέρα τους και προτιμούν το βράδυ να πάνε για ύπνο, παρά για σφηνάκια και ξεφάντωμα στην πόλη. Αυτό το ζώδιο είναι το πιθανότερο στις διακοπές του να δειπνήσει νωρίς και να ξυπνήσει την αυγή με τα κοκόρια για να χαρεί την ημέρα και το φως. Αν και είναι καλοί επικοινωνιακά, δεν προτιμούν συχνά τις κοινωνικές συναναστροφές με πολλούς και διάφορους αγνώστους. Επίσης, όταν χρειάζεται να επαναφορτίσουν τις μπαταρίες τους, τείνουν να προτιμούν πιο γήινες, υγιεινές απολαύσεις και τρόπο ζωής, διαφορετικά αισθάνονται ότι δεν κάνουν το σωστό και ενδεδειγμένο διάλειμμα από την καθημερινότητα.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
Οι Αιγόκεροι είναι παιδιά της Γης και του χειμώνα που εστιάζουν κυρίως στη φύση όταν πρόκειται για τις διακοπές τους.

Ως κύριοι του εαυτού τους και διαθέτοντας πάντα τον απαραίτητο αυτοέλεγχο, τα υπεύθυνα, αποφασιστικά και πρακτικά αυτά άτομα έχουν πάντα ένα πλήρες πλάνο όσον αφορά τα του ταξιδιού τους, αφού δεν θέλουν να αφήνουν τίποτα στην τύχη. Δεν τους πειράζει αν ταξιδεύουν μόνοι τους ή με συντροφιά, αλλά πάντα αγαπούν μια μικρή πρόκληση και θέλουν στις διακοπές τους να έχουν κάποιο σκοπό, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Από την περιπλάνηση στα γραφικά λιμάνια που θυμίζουν καρτ-ποστάλ μέχρι την απόλαυση στον καθαρό αέρα των ορεινών χωριών, οι διαδρομές τους είναι συνήθως μια ξεχωριστή περιπέτεια που δείχνει την αγάπη τους για τη φύση αλλά και τις ικανότητες που έχουν αναπτύξει μέσα σε αυτήν. Δεν είναι οπαδοί των τρελών πάρτι και της φασαρίας αν και μπορούν να το κάνουν κι αυτό σε δεδομένες συνθήκες και ηλικίες. Η ιδέα που προτιμούν συνήθως για διακοπές είναι να χαλαρώσουν σε ένα πιο ήσυχο περιβάλλον και να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να επαναφορτιστούν. Προτιμούν να είναι σε μια βεράντα ή ταράτσα περιτριγυρισμένοι από πελάγη, δάση και μαγευτικές βουνοκορφές που αναδεικνύουν το φαγητό, το κρασί, τα οινοπνευματώδη ποτά και τα εκλεκτά εδέσματα που παράγει η περιοχή στην οποία βρίσκονται. Γενικά, με την εστίαση του Αιγόκερου στους εργασιακούς και προσωπικούς στόχους, ο ελεύθερος χρόνος τους αφιερώνεται σε κάτι που πιστεύουν ότι τους βοηθά να ξεκουραστούν πραγματικά.

Για τους περισσότερους εκπροσώπους του ζωδίου, αυτό σημαίνει ποιοτικό χρόνο με αγαπημένα πρόσωπα, για μπάνιο, καταδύσεις, για φαγητό ή σε μια πιο χαλαρωτική δραστηριότητα από ξέφρενα πάρτι και ξενύχτια.

ΙΧΘΥΕΣ
Οι Ιχθύες το πιο διαισθητικό και γεμάτο ενσυναίσθηση ζώδιο του Νερού που τα γενέθλια του σηματοδοτούν το τέλος του χειμώνα προσαρμόζονται αμέσως στο φυσικό περιβάλλον. Είναι επίσης γνωστό ότι είναι πιο χαλαροί, αφήνονται ελεύθεροι και έχουν ιδιαίτερη σύνδεση με τη φύση. Η τέλεια απόδραση για έναν Ιχθύ είναι ένα μέρος μοναξιάς, γαλήνης και ησυχίας. Καθώς φημίζονται για την ισχυρή τους φαντασία, το καλύτερο μέρος για να τη αξιοποιήσουν είναι όταν βρίσκονται συνήθως σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον που μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί με τη βοήθεια της ως επίγειος παράδεισος. Μακριά από τη φασαρία της ζωής στην πόλη και μακριά από την τοξικότητα της καθημερινότητας, για τα ψαράκια του ζωδιακού η παραλία είναι συνήθως το φυσικό στοιχείο που τους ελκύει περισσότερο.

Το να βρίσκονται σε ένα ήσυχο περιβάλλον δίπλα στο νερό, είναι το τέλειο μέρος για να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν το πνεύμα, το σώμα και την ψυχή τους.

Παραλίες με χρυσαφένια και λευκή άμμο, κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και πλούσια βλάστηση αιχμαλωτίζουν την καρδιά τους και δεν επιθυμούν τίποτα περισσότερο…

Αν και αυτό το ζώδιο μπορεί να είναι κοινωνικό και γοητευτικό, δεν έχουν πάντα την τάση να απολαμβάνουν τις διασκεδάσεις και τα άγρια πάρτι. Είναι καλοί στο να γίνονται προσιτοί στους άλλους και είναι συχνά οι καλύτεροι φίλοι αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τους αρέσουν οι μεγάλες συντροφιές όπου δεν γνωρίζουν πραγματικά κανέναν. Αυτό το ζώδιο εξακολουθεί να προτιμά τις σχέσεις που είναι πιο αυθεντικές. Αυτό τους κάνει να ελκύονται λιγότερο από σενάρια νυχτερινού ξεφαντώματος και να ενδιαφέρονται περισσότερο για την εύρεση δραστηριοτήτων που τους επιτρέπουν να δεθούν με κάποιον σε πιο προσωπικό επίπεδο. Ακόμα κι αν θέλουν να γνωρίσουν νέα άτομα, γενικά δεν προτιμούν να το κάνουν σε μια τέτοια βραδινή εξόρμηση. Προτιμούν να περάσουν τις βραδιές των διακοπών τους χαλαρώνοντας, και να αφήσουν την κοινωνικοποίηση για αργότερα.

πηγή