Οι μετεωρολόγοι όλοι, προειδοποιούσαν επί 10 μέρες ότι θα έρθει στην Αθήνα η χειρότερη χιονόπτωση της 50ετίας αλλά οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είδαν το πρωί τον καθαρό ουρανό και πίστεψαν τα μάτια τους.

Όχι τις προβλέψεις της μετεωρολογίας που είναι επιστήμης, τους χάρτες, τα μοντέλα και τα δεδομένα τα οποία με ακρίβεια περιέγραφαν την ασύλληπτη χιονοκαταιγίδα. Ο οδηγός εξομολογήθηκε στην τηλεοπτική κάμερα ότι δεν πίστεψε ότι θα πέσει τόσο χιόνι και η τιμωρία του ήταν η ταλαιπωρία του.

Ολιγώρησε και κυβέρνηση και απέφυγε να προειδοποιήσει για τη συνθήκη που έφτιαχνε στη χώρα η « Ελπίδα». Αλήθεια τώρα ποιος τη βάφτισε έτσι; Υποθέτω ότι και στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν βαρεθεί να φωνάζουν κάθε τόσο και λιγάκι «λύκος» και να μην πιστεύουν και πολλοί ότι ο λύκος υπάρχει και τα πρόβατα κινδυνεύουν.

Ιθύνοντες και πολίτες μαζί στην ελληνική εξαιρετικότητα.

Δείγμα και υπόδειγμα όσα έγιναν στην Αττική Οδό όπου η καταβολή αποζημιώσεων είναι ή θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για την εταιρία. Αφέθηκαν οι νταλίκες χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες να μπουν στον κλειστό αυτοκινητόδρομο, με πρόβλεψη για την χειρότερη χιονόπτωση της 50ετίας. Μαζί και εκατοντάδες οδηγοί. Με ή χωρίς αλυσίδες. Χιονομάγκες και άτυχοι προνοητικοί μαζί.