Συγκροτείται Συμβούλιο Εφήβων στο Δήμο Χαλκιδέων


ΕΩΣ 28/2 ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ 15-18 ΕΤΩΝ
Στη συγκρότηση Συμβουλίου Εφήβων στον Δήμο Χαλκιδέων προχωράει η Δημοτική Αρχή, υλοποιώντας με καθυστέρηση ενός και πλέον έτους, σχετική ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου από το Δεκέμβριο του 2020.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ – ΑΠΟ ΠΟΣΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ – ΠΩΣ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΤΑΙ
Το Συμβούλιο Εφήβων θα είναι μία εθελοντική ομάδα εφήβων, αποτελούμενη από 45 μέλη, με αναλογία εκπροσώπησης των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Χαλκιδέων, αντίστοιχη με αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου. Σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς, θα έχει συμμετοχικό και συμβουλευτικό ρόλο στη λειτουργία του Δήμου, έτσι ώστε να δίνεται η δυνατότητα στους έφηβους δημότες να διατυπώσουν θέσεις και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης (κατόπιν σχετικής πρόσκλησης της Αντιδημαρχίας Νέας Γενιάς) για την ένταξη στο Συμβούλιο έχει κάθε έφηβος, ηλικίας 15-18 ετών, που είναι δημότης του Δήμου Χαλκιδέων.
Σε περίπτωση, κατά την οποία οι υποβάλλοντες αίτηση είναι περισσότεροι από τον αριθμό των συμβούλων που αντιστοιχεί στην κάθε Δημοτική Ενότητα, θα διενεργείται κλήρωση μεταξύ αυτών, από την Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς για την ανάδειξη των τακτικών μελών και των αναπληρωματικών.
Η διάρκεια της θητείας του Συμβουλίου Εφήβων θα είναι διετής.
ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ
Η Αντιδημαρχία Νέας Γενιάς καλεί όλους όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο Συμβούλιο Εφήβων και πληρούν τα προαναφερόμενα κριτήρια (δημότης Χαλκιδέων 15-18 ετών) να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση, έως και τη Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου, στο email: [email protected].