Ίλιον: Μαθητές φόρεσαν φούστες για συμπαράσταση σε συμμαθητή τους λόγω ομοφοβικού σχολίου καθηγητή

Μαθητές με φούστες και μαθήτριες με παντελόνια για συμπαράσταση σε συμμαθητή τουςΠολλές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στο Μουσικό Σχολείο του Ίλιον, το ομοφοβικό σχόλιο ενός καθηγητή σε μαθητή που μπήκε στην αίθουσα, φορώντας φούστα.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, του μίλησε υποτιμητικά μπροστά σε όλους τους συμμαθητές του, ενώ όπως αναφέρει το protothema.gr το έστειλε στο γραφείο του διευθυντή.«

Το σκηνικό έγινε Τριτη μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή της 1η Γυμνασίου.

Το παιδί αν θέλει ή αισθάνεται κορίτσι είναι δικαίωμα του και δεν αφορά κανέναν πέρα από εκείνο και την οικογένεια του.

Ο καθηγητής, σύμφωνα με τα παιδιά, έκανε ξεφτίλα το παιδί μπροστά σε όλη την τάξη. Έφτασε στο σημείο να το αποκαλέσει: “Nτροπή της κοινωνίας”. Το έβγαλε έξω από την τάξη και το έστειλε στο γραφείο της διεύθυνσης. Ειδοποιήθηκαν μέχρι και οι γονείς του παιδιού που πήγαν στο σχολείο και όπως ήταν φυσικό ζήτησαν εξηγήσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά γονέας στο site.Μετά την συμπεριφορά του καθηγητή, οι μαθητές αποφάσισαν να αντιδράσουν, αντιγράφοντας την καμπάνια δασκάλων στην Ισπανία κατά του ομοφοβικού bullying. Έτσι, πολλά αγόρια εμφανίστηκαν στο σχολείο με φούστα και κορίτσια με τζιν, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να δείξουν πως τα ρούχα δεν έχουν φύλο.«Ξεσηκώθηκε όλο το σχολείο με αποτέλεσμα τα παιδιά σαν διαμαρτυρία να πάρουν την απόφαση και να εμφανιστούν την επόμενη ημέρα ντυμένα τα κορίτσια με παντελόνια και γραβάτες και τα αγόρια με φούστες. Τα παιδιά και σήμερα πέρα από 6 μαθητές εμφανίστηκαν έτσι πάλι ντυμένα», ανέφερε το δημοσίευμα.