ΠΟΑΣΥ:Είναι χρέος τους να εξαλείψουν την αθλητική βία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τυφλή οπαδική βία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά βίαιων πράξεων που κατακλύζουν την ελληνική κοινωνία.

Μια ακόμη στυγερή δολοφονία  στη Θεσσαλονίκη με αίτια, ως φαίνεται, κυρίως οπαδικά και άκρατου μίσους κίνητρα, αφήνει αποσβολωμένο το πανελλήνιο και συνάμα αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες και παραλείψεις της πολιτείας σε ένα διαρκές έγκλημα, δίχως ενόχους και τιμωρία.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων σταθερά προσηλωμένη στην αποτελεσματική λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας και στη θωράκιση του αστυνομικού από τις δολοφονικές επιθέσεις των χούλιγκανς, διαχρονικά, με πολλαπλές ανακοινώσεις και ημερίδες έχει προσδιορίσει και αναδείξει τα βασικά αίτια αυτού του φαινομένου, παρουσία των αρμοδίων Υπουργών, καθώς και της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επίσης, με τη συμμετοχή της στην Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας, έχει καταθέσει πολυσέλιδη εργασία με σαφήνεια και προτάσεις, αν όχι οριστικής επίλυσης, τουλάχιστον απομείωσης των φαινομένων της βίας στους αθλητικούς χώρους και πέριξ αυτών. Αναμένουμε λοιπόν από κάθε αρμόδιο είτε είναι πολιτικός φορέας, είτε είναι οι επιχειρηματίες, στα χέρια των οποίων ανήκουν κάθε μορφής αθλητικές δραστηριότητες, να επιτελέσουν επιτέλους το χρέος τους απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στην νεολαία έτσι ώστε να μπει οριστικό και αμετάκλητο τέλος στη βία.

Είναι χρέος τους και αν δεν το πράξουν, να είναι βέβαιοι ότι η ελληνική κοινωνία θα τους το καταλογίσει.

Ως πότε, λοιπόν;

Πόσο άλλο αίμα αθώων θα τρέξει;

Πόσες οικογένειες θα θρηνούν τα παιδιά τους;

Ως πότε θα χάνουμε άδικα τους ανθούς και τη νιότη του Έθνους μας;

Η φραστική καταδίκη της βίας δεν αρκεί, τα κροκοδείλια δάκρυα συνιστούν κοροϊδία και ύβρη των θυμάτων.

Απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και αυστηρή τιμωρία των ενόχων.

Η ανεύρεση όλων των δραστών και φυσικά η απονομή δικαιοσύνης είναι βασική προϋπόθεση για να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Το συνδικαλιστικό μας κίνημα δηλώνει παρών και σε αυτή την εθνική προσπάθεια ζητά την άμεση υιοθέτηση των προτάσεων που έχει υποβάλει επί του συνόλου των φαινομένων της οπαδικής βίας, με διάχυτη πλέον τη βία και πέραν των αθλητικών εγκαταστάσεων και όπως αυτή δομείται με νέα πρότυπα εγκληματικότητας.

Τέλος, καλούμε την πολιτεία, να αποδείξει εμπράκτως ότι ενδιαφέρεται για την πάταξη του φαινομένου, αναστέλλοντας άμεσα κάθε δραστηριότητα και λειτουργία που χρησιμοποιείται ως εκκολαπτήριο βίας και καταφύγιο προστασίας των φορέων της.

Προστατέψτε τον αθλητισμό, πατάξτε την ανομία!

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.

         O Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος                ΠΑΠΑΤΣΙΜΠΑΣ Γεώργιος