Απίστευτο περιστατικό: Αγρότης κατέστρεψε αμάξι με κλαρκ, επειδή του μπλόκαρε την είσοδο και το δικαστήριο τον έκρινε αθώο!

Ένα απίστευτο περιστατικό έγινε στην Αγγλία. Ένας αγρότης εξαγριώθηκε όταν ένα αυτοκίνητο μπλόκαρε την είσοδο στο δρόμο. Ο αγρότης αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Αθώο έκριναν οι ένορκοι δικαστηρίου στην Αγγλία έναν αγρότη, που σήκωσε με το κλαρκ του ένα ΙΧ και το πέταξε μετά από καβγά με τον οδηγό, που του είχε κλείσει την είσοδο στο κτήμα του!

Ο 57χρονος Ρόμπερτ Χούπερ, αγρότης όπως κι οι πρόγονοί του εδώ και τέσσερις γενιές, χρησιμοποίησε ένα περονοφόρο ανυψωτικό όχημα για να σηκώσει ένα Vauxhall Corsa από την είσοδο του αγροκτήματός του στο Newbiggin-in-Teesdale της κομητείας Ντάραμ και στη συνέχεια να το πετάξει παρά πέρα και να το σπρώξει στην άκρη του δρόμου, όπως κατέγραψε κάμερα κινητού τηλεφώνου σε βίντεο που προβλήθηκε στο δικαστήριο.Ο αγρότης υποστήριξε ότι «το σπίτι ενός Άγγλου είναι το κάστρο του» κι ότι ο 21χρονος Τσάρλι Μπερνς, επιβάτης στο αυτοκίνητο, τον γρονθοκόπησε όταν εκείνος ζήτησε αρχικά με ευγενικό τρόπο από εκείνον και τον οδηγό του ΙΧ να το απομακρύνουν καθώς μπλόκαρε την είσοδο του αγροκτήματος, ενώ είχε πολλές δουλειές. Ο Μπερνς, που επισκεπτόταν την περιοχή εκείνη τη μέρα του περασμένου Ιουνίου, είχε πιει εφτά μπουκάλια μπύρες, όταν τον έριξαν κάτω οι περόνες του κλαρκ.Ο αγρότης, που έχει λευκό ποινικό μητρώο, είπε ότι ο νεαρός τον χτύπησε δύο φορές με αποτέλεσμα να σκίσει το χείλος του. Στη συνέχεια τους προειδοποίησε να πάρουν το αμάξι, ειδάλλως θα αναλάβει ο ίδιος δράση: «Σκέφτηκα: έχουμε πρόβλημα. Αυτοί είναι δύο και με τα μισά μου χρόνια. Δεν ήξερα τι όπλα πιθανώς κουβαλούσαν πάνω τους, ή τις προθέσεις τους. Σκέφτηκα ότι αν φύγει το αυτοκίνητο από το κτήμα μου, θα φύγουν κι αυτοί». Πρόσθεσε ότι είχε ενημερωθεί ότι συνέρρεαν εκείνο το καλοκαίρι στην περιοχή πολλοί νεαροί, ορισμένοι εκ των οποίων επιδείκνυαν αντικοινωνική συμπεριφορά. «Ένιωσα να απειλούμαι. Για τους Άγγλους τα σπίτια τους είναι τα κάστρα τους και το δικό μου κάστρο αρχίζει από την πύλη», είπε.

Ο συνήγορος του αγρότη, Μάικλ Ρόουλινσον, εξήγησε ότι το απόφθεγμα αυτό ήταν ενός δικαστή του 17ου αι., του σερ Έντουαρντ Κόουκ, που δημιούργησε δεδικασμένο με απόφασή του σε ανάλογη υπόθεση το 1604 μ.Χ. Τελικά τα επιχειρήματα του Χούπερ έπεισαν τους ενόρκους που τον απήλλαξαν από τις κατηγορίες της επικίνδυνης οδήγησης και της εσκεμμένης πρόκλησης καταστροφής εν μέσω επευφημιών και χειροκροτημάτων από άλλους αγρότες της περιοχής.