Στο χιονοδρομικό Ανηλίου άφησε την τελευταία του πνοή ο Θανάσης Αποστολίκας, επικεφαλής εξερεύνησης της ΛΑΡΚΟ.

Σοκ και θλίψη προκαλεί η είδηση του θανάτου του Θανάση Αποστολίκα

Ο τρικαλινής καταγωγής επικεφαλής εξερεύνησης της ΛΑΡΚΟ άφησε την τελευταία του πνοή στο χιονοδρομικό κέντρο Ανηλίου Μετσόβου σήμερα το πρωί σε ηλικία 62 ετών.

Ο άτυχος άνδρας έκανε σκι την ώρα που ένιωσε αδιαθεσία κι έχασε τις αισθήσεις του. Αμέσως του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από γιατρούς που βρισκόταν στο σημείο και κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψης δεν κατέστη εφικτό να κρατηθεί στη ζωή καθώς σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η κάρδιά του τον πρόδωσε. Δεινός σκιέρ και λάτρης του αθλήματος επισκεπτόταν πολύ συχνά το χιονοδρομικό όπου ήταν γραφτό να ξεψυχήσει.

Ο Θανάσης Αποστολίκας καταγόταν από το Γκολφάρι Τρικάλων το οποίο υπεραγαπούσε, ενώ είχε ιδιαίτερους δεσμούς με το Ανήλιο Μετσόβου τόπο καταγωγής της συζύγου του Πόπης Καπέτη. Είχε δύο γιους τον Γιώργο και τον Νίκο. Εργαζόταν για περισσότερα από 22 χρόνια ως Επικεφαλής Εξερεύνησης της ΛΑΡΚΟ.Ο Θανάσης Αποστολίκας σπούδασε Γεωλογία στα Πανεπιστήμια Goettingen Γερμανίας-Utrecht Ολλανδίας και ήταν κάτοχος Διδακτορικού (PhD) του τμήματος Ορυκτών Πόρων του Πολυτεχνείου Κρήτης. Πολλές επιστημονικές εργασίες του είναι ανακοινωμένες σε διεθνή συνέδρια. Εργαζόταν για περισσότερα από 22 χρόνια στην ΓΜΜΑΕ ΛΑΡΚΟ σε διάφορες θέσεις του ερευνητικού τμήματος.

Ήταν μέλος πολλών επιστημονικών φορέων κι εξουσιοδοτημένος από την European Federation of Geologists για πιστοποίηση αποθεμάτων σύμφωνα με τους διεθνείς κώδικες αναφοράς.

Συμμετείχε στο ΔΣ του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.

Είχε συγγράψει πολλά βιβλία σχετικά με τη ΛΑΡΚΟ και τον ορυκτό πλούτο.