Επιδοτήσεις στην ενέργεια: 39 ευρώ για νοικοκυριά – 65 ευρώ για επιχειρήσεις τον Φεβρουάριο

Τα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.Το συνολικό ύψος των παρεμβάσεων της κυβέρνησης υπερβαίνει το ποσό των 2 δισ. ευρώ, σημείωσε ο κ. Σκρέκας.Όπως έγραφε νωρίτερα το newmoney, με 39 ευρώ ανά νοικοκυριό από 42 ευρώ τον προηγούμενο μήνα θα επιδοτηθούν τα οικιακά τιμολόγια για το Φεβρουάριο, ενώ αμετάβλητες θα παραμείνουν οι επιδοτήσεις για τις επιχειρήσεις.Παρά την προσπάθεια του ΥΠΕΝ να αυξήσει στο 75% την έκπτωση στις ανατιμήσεις που έφερε η ενεργειακή κρίση στο ρεύμα από 50% που ήταν τον Ιανουάριο, η Κομισιόν έβαλλε φρένο στους σχεδιασμούς αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν εγκρίθηκε το αίτημα που είχε υποβάλλει στην Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού το υπουργείο.

Κατόπιν αυτών οι επιχειρήσεις θα επιδοτηθούν εκτός απροόπτου με 65 ευρώ ανά μεγαβατώρα, έκπτωση που περιλαμβάνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματικών τιμολογίων (βιομηχανία, εμπόριο, αγροτικά) και όλες αντίστοιχα τις κατηγορίες χρήσεων (χαμηλή, μέση, υψηλή τάση).

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.