ÓõãêÝíôñùóç êáé ðïñåßá äéáìáñôõñßáò åñãáæïìÝíùí óôçí ËÁÑÊÏ ôçí ÔåôÜñôç 25 Áðñéëßïõ 2018, óôçí ÁèÞíá. (EUROKINISSI/ÃÉÁÍÍÇÓ ÐÁÍÁÃÏÐÏÕËÏÓ)

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ:Απεργία και η κινητοποίηση στην Αθήνα.

Αυτοκινητοπορεία σήμερα στο Μαρτίνο- Μεγάλο συλλαλητήριο την Κυριακή 13 Φλεβάρη στη Λάρυμνα.Στο πόδι για να ξεσηκώσουν «ακόμα και τις πέτρες» βρίσκονται τα Σωματεία και οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, προετοιμάζοντας τις νέες δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις για να αποτρέψουν το έγκλημα των απολύσεων και των εξώσεων από τα σπίτια του οικισμού, που τους ανακοίνωσε η κυβέρνηση.Σε εξέλιξη βρίσκονται οι πολύμορφες παρεμβάσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ με τις οποίες δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις τουςΑυτοκινητοπορεία σήμερα στο Μαρτίνο

Σήμερα Τετάρτη 9 Φλεβάρη στις 5 το απόγευμα οι εργαζόμενοι με τα αυτοκίνητα θα συγκεντρωθούν στη διασταύρωση Μαρτίνου για να πραγματοποιήσουν αυτοκινητοπορεία στα υπόλοιπα χωριά της περιοχής, Αϊ Γιάννη, Κόκκινο, Ακραίφνιο, Κάστρο.

Κατεβαίνουν στην Αθήνα αύριο, συλλαλητήριο την Κυριακή

Μετά την προχτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας στην ειδική διαχείριση, ακολουθεί η 24ωρη απεργία και παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Πέμπτη στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Οικονομικών. Εκεί τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, μαζί με εκπροσώπους κλάδων και χώρων δουλειάς από όλη την Ελλάδα που βρίσκονται θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στις 12μ. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα χωριά των εργαζομένων στις εξής ώρες: Οικισμός ΛΑΡΚΟ στις 7.30 π.μ., Λάρυμνα στις 7.30 π.μ., Μαρτίνο 7.45 π.μ., Μαλεσίνα 7.45 π.μ., Άη Γιάννης 7.30 π.μ., Κόκκινο 7.45 π.μ., Ακραίφνιο 8 π.μ., Κάστρο 8 π.μ., Παύλο 7.45 π.μ., Λούτσι 7.30 π.μ.Κλείνουν καταστήματα, αποχή και κινητοποιήσεις στα σχολεία

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ γίνεται υπόθεση ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας της περιοχής, με τους αυτοαπασχολούμενους, τους μαθητές, τις γυναίκες και τους συνταξιούχους να δείχνουν με κάθε τρόπο την έμπρακτη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο αυτό, Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, γονείς και μαθητές στα σχολεία γύρω από το εργοστάσιο της Λάρυμνας ετοιμάζουν κινητοποιήσεις αύριο Πέμπτη, την ώρα που οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα διαδηλώνουν στην Αθήνα έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Λάρυμνας πήρε απόφαση για αποχή των παιδιών από τα μαθήματα και πορεία διαμαρτυρίας από το Δημοτικό μέχρι την κάτω πύλη της ΛΑΡΚΟ. Αντίστοιχες κινητοποιήσεις προγραμματίζουν γονείς και μαθητές και σε άλλα σχολεία της περιοχής, μετά και από απόφαση που πάρθηκε σε σύσκεψη γυναικών στον οικισμό της Λάρυμνας.

Επιπλέον, καταστηματάρχες στα χωριά γύρω από το εργοστάσιο ενημερώνουν ότι θα κλείσουν τα καταστήματά τους αύριο, σε συμπαράσταση στην απεργία των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ.