Ο Αλέξης Παπαχελάς στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας

Επίσκεψη του Δημοσιογράφου και Διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, και του Γενικού Διευθυντή του εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Greece, Αργύρη Τζικόπουλου στο 5ο Πρότυπο Γυμνάσιο Χαλκίδας.
Σήμερα Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022 στα πλαίσια του Ομίλου Συμβουλευτικής που συντονίζει η εκπαιδευτκός του σχολείου μας, κ. Ιωάννα Μαλάμου, επισκέφθηκαν το σχολείο μας ο Αλέξης Παπαχελάς, Δημοσιογράφος – Διευθυντής «Καθημερινής» και Ιnspirational Mentor του 5ου Προτύπου Γυμνασίου Χαλκίδας και ο Αργύρης Τζικόπουλος, Γενικός Διευθυντής του εκπαιδευτικού οργανισμού Junior Achievement Greece με σκοπό να υποστηρίξουν τις επιχειρηματικές προσπάθειες ομάδας μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας. Η ομάδα αυτή υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα/project για εφήβους, «Εικονική Επιχείρηση» στα πλαίσια του Ομίλου Συμβουλευτικής. Το πρόγραμμα αυτό τελεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υπό την Αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και είναι εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ.
Συνολικά 36 Inspirational Mentors θα έχουν δύο συναντήσεις τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο με την ομάδα τους (διαδικτυακές ή δια ζώσης), θα την «διαφημίσουν» στον διαδικτυακό διαγωνισμό «Καλύτερο Promo Video 2022» (18 Μαρτίου) και θα συμμετέχουν στην απονομή των βραβείων στον Πανελλαδικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Εικονική Επιχείρηση 2022» που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 6 Μαΐου 2022.
Περισσότερες Πληροφορίες εδώ:
Μέντορες σχολείων: https://jagreece.org/insmentors2022/
Εικονική Επιχείρηση: https://jagreece.org/programs/virtual_business/