Τι έλεγαν οι Σταθάκης και Τσακαλώτος όταν ήταν υπουργοί του Αλέξη,για την ΛΑΡΚΟ;

Ηταν ο Γιώργος Σταθάκης που ως υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σε επίσκεψη στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα το 2017, δεσμευόταν έναντι των εργαζομένων για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα της εταιρίας, τη διασφάλιση της καλύτερης δυνατής τιμής για την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από τη ΔΕΗ στη ΛΑΡΚΟ, τη διαμόρφωση πλαισίου αποπληρωμής των οφειλών της ΛΑΡΚΟ προς τη ΔΕΗ. αλλά και τη γρήγορη ολοκλήρωση της διαιτησίας για την περίοδο Ιούλιος 2010-Δεκέμβριος 2013.

«Η ΛΑΡΚΟ έχει μέλλον», έλεγε τότε ο υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ. που χθες βγήκε στο ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ, Στο Κόκκινο FM, και ισχυρίστηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε ως κυβέρνηση να δώσει λύση για τη μακρόχρονη βιωσιμότητα της ΛΑΡΚΟ.

Ο κ. Σταθάκης δεν είπε κουβέντα για την επιστολή Τσακαλώτου, η οποία εστάλη επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στις 28.03.2019. με την οποία ο τότε υπουργός Οικονομικών δεσμευόταν για την πώληση της ΛΑΡΚΟ. Και δύο μήνες αργότερα, ο κ. Τσίπρας προεκλογικά υποσχόταν αυξήσεις μισθών. Δεν είπε κουβέντα για όλα αυτά ο κ. Σταθάκης. Ξέχασε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα δήλωνε έτοιμη να ξεκινήσει ανοικτό διαγωνισμό, αυτό που γίνεται δηλαδή σήμερα από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία τουλάχιστον περιλάμβανε τη ΛΑΡΚΟ στο προεκλογικό της πρόγραμμα.